Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Tel Aviv udfaser brug af engangsplastik i børnehaver og skoler

Tel Aviv er gået i gang med at udfase brug af engangsplastik i børnehaver og skoler. (Foto: Tel Aviv @TelAviv, Twitter)
Brugen af engangsplastik udfases i børnehaver og skoler i Tel Aviv - Yafo af hensyn til miljøet.


Børnehavebørn og elever fra 0. til 3. klasse, som bliver på skolen til frokost, skal til at spise af og med almindelig service. Børnehaverne skal som noget nyt også have installeret opvaskemaskiner, skriver Times of Israel.

Ca. 20.000 børnehavebørn og elever fra 0. til 3. klasse i Tel Aviv – Yafo, som bliver på deres skoler til frokost, vil inden årets udgang få uddelt bestik, kopper og tallerkerner, der kan genbruges. Det er et led i at begrænse brugen af engangsplastik i den lokale undervisningssektor.

Alle børnehaver vil også få installeret opvaskemaskiner således, at personalet ikke drukner i opvask. 

Det firma, der har ansvaret for at servere varm mad og sørge for aktiviteter efter endt skoledag, vil også sørge for kontrakter med leverandører, der garanterer, at maden leveres i beholdere af rustfrit stål – for at minimere brugen af plastik. 

-Det er et gennemgribende tiltag, som har taget adskillige måneder at forberede. Tiltaget har fordret samarbejde og koordination mellem mange instanser, eksempelvis uddannelsessektoren og sundhedssektoren for at garantere en sikker og sund løsning for børnene uden at skulle overbebyrde personalet i institutioner og skoler med opvask, sagde viceborgmester Tzipi Brand.

-Udover målet om at forbedre miljøet, er målet med tiltaget også at fremme opmærksomheden om miljø tiltag. Vores børn er bekymrede for fremtidens verden – den verden, som de skal vokse op i, tilføjede Brand.

Shirli Rimon, leder af uddannelsessektoren i Tel Aviv – Yafo, fortalte, at projektet er et af mange, der skal fremme bæredygtighed i byen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem