Elleve israelske brandmænd er rejst til Brasilien for at hjælpe med i slukningsarbejdet i Amazonas. (Foto: Israel i Brasilien)

Israelske brandmænd skal hjælpe med brandbekæmpelsesindsatsen i Amazonas

Israelske brandspecialister skal hjælpe med at slukke de mange brande, der hærger regnskoven i Brasilien.

Elleve israelske brandspecialister sendes til Brasilien for at bekæmpe de flammer, der raser i Amazonas regnskov. Delegationen består af eksperter i busk- og skovbrande og ledes af Yair Elkayam, brandchef i det nordlige Israel, skriver Jerusalem Post.

-Vi har en masse erfaring. Selvom vi ikke har arbejdet med så store brande før, er strategien ikke anderledes. Vi bringer også teknologi med fra Israel,” siger Elkayam.

I slutningen af ​​august talte den israelske premierminister Benjamin Netanyahu med den brasilianske præsident Jair Bolsonaro. Så kom Netanyahu med tilbuddet om at hjælpe med at bekæmpe brande i regnskoven. Efter samtalen postede Bolsonaro en Twitter-besked om, at landet havde accepteret tilbuddet.

Israels tilbud og Brasiliens svar modtog megen international opmærksomhed, fordi mange andre anmodninger om hjælp ikke blev modtaget så varmt.

De israelske eksperter forventes at støtte de lokale brandmænd i at slukke flammerne. Den israelske ambassade og forsvarsmilitærattachéen i Brasilien vil koordinere arbejdet med de brasilianske myndigheder.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp