6 ud af 10 israelske jøder siger, at de vil faste fra tirsdag aften til onsdag aften

27 procent siger, at de overhovedet ikke har nogen planer om at faste.
På Yom Kippur undlader langt de fleste jødiske israelere at køre bil. Under fasten kan bløde trafikanter overtage de ellers travle gader. Her fra Petah Tikva i 2009. (Foto: Yossi Gurvitz, flickr)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Fra tirsdag aften til onsdag aften er det Yom Kippur – jødenes helligste dag. Procentdelen af ​​jødiske israelere, der siger, at de vil overholde den religiøst udpegede faste, er 60 procent, ifølge en undersøgelse foretaget af Gutman Center ved Israel Democracy Institute. I 1994 sagde 73 procent, at de ville faste, i 2000 var det 63 procent.

Der er store forskel i, hvor mange venstreorienterede og højreorienterede israelere der faster under Yom Kippur. 76 procent af de højreorienterede siger, at de vil faste, mens kun 25 procent af de venstreorienterede siger, at de vil faste. Blandt dem, der definerer sig selv i centrum politisk set, siger 44 procent, at de vil faste.

32 procent af de højreorienterede siger, at de vil deltage i mindst én bøn i synagogen, mens det tilsvarende tal for de venstreorienterede er 7 procent.

Undersøgelsen har en fejlmargin på 4,1 procent og blev registreret blandt 501 jødiske mænd og kvinder mellem 3. og 6. oktober.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelCeline Dion giver koncert i Israel i 2020
Næste artikelNetanyahu lover midler til at bekæmpe voldsbølgen i de israelske-arabiske byer
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise