Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

6 ud af 10 israelske jøder siger, at de vil faste fra tirsdag aften til onsdag aften

På Yom Kippur undlader langt de fleste jødiske israelere at køre bil. Under fasten kan bløde trafikanter overtage de ellers travle gader. Her fra Petah Tikva i 2009. (Foto: Yossi Gurvitz, flickr)
27 procent siger, at de overhovedet ikke har nogen planer om at faste.

Fra tirsdag aften til onsdag aften er det Yom Kippur – jødenes helligste dag. Procentdelen af ​​jødiske israelere, der siger, at de vil overholde den religiøst udpegede faste, er 60 procent, ifølge en undersøgelse foretaget af Gutman Center ved Israel Democracy Institute. I 1994 sagde 73 procent, at de ville faste, i 2000 var det 63 procent.

Der er store forskel i, hvor mange venstreorienterede og højreorienterede israelere der faster under Yom Kippur. 76 procent af de højreorienterede siger, at de vil faste, mens kun 25 procent af de venstreorienterede siger, at de vil faste. Blandt dem, der definerer sig selv i centrum politisk set, siger 44 procent, at de vil faste.

32 procent af de højreorienterede siger, at de vil deltage i mindst én bøn i synagogen, mens det tilsvarende tal for de venstreorienterede er 7 procent.

Undersøgelsen har en fejlmargin på 4,1 procent og blev registreret blandt 501 jødiske mænd og kvinder mellem 3. og 6. oktober.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem