Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Historisk stor MIFF-konference gav inspiration til det videre arbejde for Israel

Over tre hundrede Israel-venner fra Norge, Danmark, Sverige, Island og Tyskland deltog i MIFF's 2024 Nordic Israel-Conrgress i Oslo. (Foto: Conrad Myrland)
Over tre hundrede Israel-venner fra Norge, Danmark, Sverige, Island og Tyskland deltog i MIFF's Nordic Israel-Conrgress i Oslo.

Nordic Israel Congress 2024 blev realiseringen af MIFF’s drøm om at blive Nordens stærkeste Israel-stemme.

Israel-venner fra Norge, Danmark, Sverige, Island og Tyskland viste deres stærke støtte ved at deltage i årets MIFF Congress.

Foredragsholderne fra Israel, Canada og USA var meget imponerede over antallet af deltagere og den helt utrolige stemning af sammenhold og støtte.

MIFF’s Nordic Israel Congress i 2024 blev skelsættende og historisk stor med knap en fodobling af antal deltagere i forhold til sidste år.

Derudover havde en dansk Israel-ven givet 1000 MIFF t-shirts som skabte stor glæde blandt deltagerne.

Fredag startede congressen med en panelsamtale med den norske podcaster Henrik Beckheim, folkeretsekspert Cecilie Hellestveit og advokat Jan Benjamin Rødner, der talte om krigene i Mellemøsten og folkeretten – se panelsamtalen her.

Herefter fortalte MIFF’s daglige leder Conrad Myrland om MIFF’s kamp for sandheden på fn.no og i skolebøgene. Om lørdagen holdt MIFF sin årlige generalforsamling. Det seneste år er antallet af MIFF-medlemmer i Norge steget fra 11.000 til 14.000, i Danmark er medlemstallet steget til knap 1.300. Også i Sverige og Island er medlemstallet steget. Procentvis har medlemsvæksten i Danmark og Sverige været endnu højere end i Norge. Derudover rækker MIFF’s informationsarbejde meget længere ud end tidligere. Se årsrapporten her. 

Hovedtalerne på Nordic Israel Congress var Aviva Klompas og Jonathan Conricus, der hver holdt to foredrag.

Se foredragene via links nedenfor:

Lørdag blev sluttet af med en smuk gallamiddag, klassik musik, Eurovision på storskærm og hæderspris til MIFF’s mageårige ildsjæl Reidun Bugge.

Lørdag aften heppede MIFF’ere for Israel da Eurovision-finalen blev vist på storskærm

Søndag sluttede congressen med Israels ambassadør Avi Nir-Feldklein som fortalte om den aktuelle situation og svarede på spørgsmål fra publikum.

Efter congressen sluttede MIFF congres-weekenden med en tur til Norges Storting, hvor MIFF’ere og Israel-venner viste deres støtte til Israel i fællesmarkering mod Israel-had i regi af Felleskomiteen for Israel.

Her ses Aviva Klompas på scenen under sit foredrag om hvad der sker bag kulisserne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem