Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Afslører hvordan NGO’er modarbejder fred

Shaun Sacks fra NGO Monitor fortalte om misbrug af dansk, svensk og norsk NGO-bistand. (Foto: MIFF)
Shaun Sacks fra NGO Monitor fortalte hvordan bistand fra Danmark, Sverige og Norge misbruges til at modarbejde fred.

Shaun Sacks, der arbejder som forsker i det israelske forskningsinstitut NGO Monitor, fortalte under sit MIFF-foredrag om, hvor NGO’er, der påstår at de arbejder for at fremme menneskerettigheder og humanitærer aktiviteter, i virkeligheden modarbejder fred.

– Jeg vil fortælle om den rolle NGO’er spiller i at der IKKE er blevet skabt fred mellem Israel og palæstinenserne, sagde Shaun Sacks under MIFFs Israel-konference på Scandic Fornebu.

Til at starte med var der kun få NGO’er. De arbejdede primært på at skabe fred mellem Israel og palæstinenserne. Men efter Anden Intifada eksploderede antallet af menneskerettigheds-NGO’er, med store pengesummer fra europæiske lande (inkl. Danmark, Sverige og Norge).

– Vi gik fra at der var få NGO’er til der i dag er flere hundrede NGO’er i Israel og i det palæstinensiske selvstyre (PA). I dag arbejder flere hundrede NGO’er med menneskerettigheder i de områder, forklarede Sacks.

NGO Monitor blev oprettet for at overvåge NGO’erne, der med tiden er blevet mere og mere kritiske over for Israel. NGO’erne modtager astronomiske summer fra skatteyderne i Europa – især fra de nordiske lande. NGO’erne har som mål at Israel skal boykottes og er modstandere af enhver interaktion mellem israelere og palæstinensere.

Du kan se Shaun Sacks foredrag her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem