Search
Gal Maloul og Daniel Stein fra StandWithUs forklarer Israels sag til flere hundrede unge normænd. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)

MIFF sørgede for at flere hundrede unge kunne møde unge israelere

MIFFs organisationssekretær Kjetil Ravn Hansen er på tur rundt i Norge med israelske Gal Maloul og Daniel Stein.

Turen rundt i Norge med israelske Gal og Daniel startede i Stavanger, hvor de fortalte deres personlige historier i MIFFs lokale forening Kristiansand. Tirsdag gik turen videre til Ålesund og møde i MIFFs lokale forening Sunnmøre, og onsdag aften er der møde i MIFFs lokale forening Bergen.

Det vigtigste fokus med turen er at nå ud til de unge. Efter mødet i Stavanger blev de unge deltagere inviteret til en ekstra pizzafest med israelerne. På Sunnmøre har israelerne fortalt om deres liv til tre ungdomsskoleklasser, og torsdag skal de møde alle eleverne på to skoler i Rogaland og Agder.

Rundturen runder af i weekenden med MIFFs ungdomskonference i Kristiansand.

Gal og Daniel kommer fra organisationen StandWithUs, som MIFF har samarbejdet med i flere år.

Daniel Stein har været øverstbefalende i Israels forsvarshær (IDF). I 2018 begyndte han på sin BA i bæredygtighed og statsvidenskab, med speciale i offentlig diplomati. Under jødisk påskefejring i marts 2002 begik en Hamas-terrorist det dødeligste angreb mod Israel under Anden Intifada mod Park Hotel i byen Netanya. Daniel var der med sin familie. Han dedikerer nu sit liv til at styrke israelske unge og fortælle Israels historie gennem deres øjne. Hans budskab handler om respekt og forståelse af fortiden og udsigter til en bedre fremtid for hans medborgere og deres naboer i regionen.

Gal Maloul er «Alumni Manager» hos StandWithUs i Israel. Gal er født og opvokset i Jerusalem. Hun har studeret kriminologi og Mellemøststudier på Det hebraiske universitet. Gals forældre immigrerede til Israel fra Marokko og Kurdistan – det har givet hende en stærk zionistisk identitet. Under sin militærtjeneste var hun maskinskriver for Ofer militærdomstol – her blev hun vidne til de svære forhold i Judæa og Samaria (Vestbredden) og arbejdet med palæstinensere som ikke fik en arbejdstilladelse til at arbejde i Israel. I 2020-2022 arbejdede hun som kriminalefterforsker i afdeling som arbejder med online-kriminelle handlinger mod unge. I sin fritid kan Gal lide at danse og tage på stranden.

Hør Gals og Daniels personlige historier under mødet i MIFF Stavanger:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp