Search
Matti Friedman (foto: privat)

Hør den prisvindende journalist Matti Friedman ved MIFFs Israel-konference 2023

MIFF giver dig enestående mulighed for at høre spændende foredrag ved Israel-konferencen 9-11 juni - se hvordan du tilmelder dig.

Sæt kryds allerede nu kryds i din kalender for 9-11. juni 2023. Det bliver en festlig weekend for Israel-venner fra Norge og danske Israel-venner er naturligvis meget velkommen til også at deltage.  Klik her for at komme videre til Checkin for tilmelding og Early-Bird-rabat!

MIFF kan allerede nu annoncere den første taler. Journalist og forfatter Matti Friedman holder foredragene «Israel og medierne» og «Jøderne fra arabiske lande» søndag 11. juni.

Matti Friedman har skrevet for The New York Times, The Atlantic, Tablet, Smithsonian og andre. Som journalist for nyhedsbureauet AP har Friedman rapporteret fra Libanon, Marokko, Kaukasus og Washington D.C. Matti er født i Toronto og lever i dag i Jerusalem.

Israel og medierne
Efter Gaza-krigen i 2014 skrev Matti Friedman en vigtig artikel som afslørede de internationale mediers uretfærdige dækning af Israel. Friedman baserede til dels sin artikel på egen erfaring som ansat i nyhedsbureauet AP i Israel. Han påpegede meget af det samme, som MIFF påpeger i kritik af medierne i Norge og Danmark – inkl. mediernes ekstreme overdækning af konflikter, hvor Israel er involveret, samt at Israels vilje til kompromis og fredsløsninger enten skjules fuldstændig eller underrapporteres. «Jeg blev gradvist opmærksom på at der var noget som ikke stemte i dækningen af ​​Israel-fortællingen – gentagne udeladelser, gentagne overdrivelser, beslutninger truffet ud fra politiske, ikke journalistiske overvejelser,» siger Friedman.

Jøderne fra arabiske lande
Israels fjender ser Israel som et vestligt implantat i Mellemøsten, et land, der ikke har rødder i sine omgivelser. Men i virkeligheden kommer over halvdelen af ​​den jødiske befolkning i Israel fra Mellemøsten. De israelere former landets politik, samfund og kultur. Hvem er de, og hvorfor er de vigtige for at forstå Israel og Mellemøsten?

Friedmans forfatterskab
Hans bog Spies of No Country: Secret Lives at the Birth of Israel, vandt 2019 Natan Prize og Canadian Jewish Book Award. Pumpkinflowers: A Soldier’s Story of a Forgotten War blev hædret i 2016 med en “New York Times Notable Book” og blev samme år en af ​​Amazons 10 bedste bøger. Friedsmans første bog, The Aleppo Codex, vandt 2014 Sami Rohr-prisen og ALAs Sophie Brody-medalje. Hans seneste bog, Who by Fire: War, Atonement, and the Resurrection of Leonard Cohen, blev udgivet i USA og Canada i marts 2022. Friedmans bøger er også blevet oversat til flere sprog.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp