MIFFs første hovedbestyrelsesformand fra 1978, Jan Benjamin Rødner, modtog MIFFs hæderspris for 2022. (Foto: Bjarte Bjellås)

Hæderspris til Jan Benjamin Rødner

Jan Benjamin Rødner modtog MIFFs heæderspris for 50 års indsats for Israels sag.

Ved festmiddagen under MIFFs Israel-konference 2022 i Drammen, modtog Jan Benjamin Rødner MIFFs hæderspris for 2022. Her er hvad MIFFs bestyrelsesformand Lars Johan Nordgård sagde under uddelingen:

Rødner får hædersprisen for over 50 års indsats for Israels sag i Norge. Han var MIFFs første hovedbestyrelsesformand fra 1978. Efterfølgende var han bestyrelsesleder i ni år og siden da har han været bestyrelsesmedlem.

Prisvinderens visionære ledelse har formet MIFF til den organisation som den er i dag, en af Norges største udenrigspolitiske interesseorganisationer. Som to af de fremmeste eksempler nævner vi hvorledes han i 1970’erne byggede alliancer blandt Israel-venner på tværs af religion og politisk ståsted livssyn, og i 1990’erne førte han an i at få MIFF på internettet.

I løbet af årene har MIFF takket være Rødners juridiske kompetence og indsats som advokat vundet flere store og små sejre.

Hovedbestyrelsen overrækker hermed prisen i dyb taknemlighed til Jan Benjamin Rødner, og vi er sikre på at han vil fortsætte at gøre en uvurderlig indsats for Israels sag og MIFF.

MIFFs hæderspris tildeles en person som på en unik måde har viet sit liv til via MIFF at arbejde for Israels sag. Hædersprisvinderen skal stå for en beundringsværdig indsats og indlevelse over tid.

Det er tredje gang MIFFs hæderspris uddeles. Gabriel Edland modtog prisen i 2020 og Odd Myrland modtog prisen i 2021.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp