MIFFs Israel-konference 2022 afholdes i Drammen. Her fra paneldebat mellem pro-israelske organisationer.

Pro-israelske organisationer samlet ved MIFFs Israel-konference 2022

Pro-israelske organisationer i hele Europa står i høj grad over for de samme udfordringer.

MIFFs Israel-konference 2022 er i gang i Drammen. I dag var flere pro-israelske organisationer samlet til en paneldebat hvor de fælles udfordringer og hvordan man kan kæmper Israels sag blev diskuteret.

Natasha Hausdorff repræsenterede den britiske organisation UK Lawyers for Israel, Patricia Teitelbaum repræsenterede Belgium Friends of Israel, Jackie Goodall repræsenterede Ireland Israel Alliance og Sacha Stawski repræsenterede den tyske organisation Honestly Concerned. MIFFs daglige leder Conrad Myrland var ordstyrer.

På spørgsmålet fra Myrland om hvad der var deres største succes, svarede Goodall fra den pro-israelske organisation i Irland at de havde bidraget til at stoppe et lovforslag som ville have gjort det ulovligt at handle med israelske bosættelser.

– Loven ville have gjort det forbudt for irer at handle med israelere i Judæa og Samaria. Dem som alligevel ville gøre det, ville risikere en bøde på 250.000 euro eller fem års fængsel. Det var et ekstremt lovforslag, som vi heldigvis fik stoppet, sagde hun.

Teitelbaum fra Belgium Friends of Israel fortalte at der er mange jødiske organisationer i Belgien, men ikke så mange pro-israelske organisationer.

– Den er mye antizionisme og antisemitisme i Belgien kommer både fra politikere og medierne. Medierne er ejet af staten og vi hører kun én stemme. I årevis er der foregået en indoktrinering i både den akademiske verden ogi skoler, fortalte hun under paneldebatten.

Hun fortalte videre at pro-palæstinensiske organisationer har været gode til at få gennemslagskraft hos fagforeninger og den unge målgruppe.

– Det er et af vores svage sider, og jeg tror vi kan sige det samme for hele Europa. Vi har behov for i højere grad at nå ud til de unge. Desværre er det ikke altid let at få folk til at stå op for Israel, for det kan være hårdt og man møder meget modstand, forklarede hun.

Natasha Hausdorff forklarte hvordan de bekæmper fejl-påstand om at Israel bryder folkeretten. Stawski fra Honestly Concerned fortalte at de gør meget af det samme som MIFF gør. De prøver at rette op på det der skrives i medierne af fejl-anklager mod Israel. De kontakter politikere og forsøger at få flere af Israels argumenter frem – ligesom MIFF også gør.

– Det er vigtigt ikke at blive frustreret når man arbejder som Israel-ven. Du møder meget modstand, men du opnår også sejre, sagde Stawski.

Stawski opfordrede til at flere tager kontakt med medier og politikere: – Tag kontakt med medierne, skriv på sociale medier, skriv læserindlæg når de har skrevet noget om Israel som ikke stemmer.

Se paneldebatten her:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp