Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Sejr til MIFF i Sverige: Universitetet i Lund trækker sig fra fagorganisation som vil boykotte Israel

Lunds Universitets Center for Advanced Middle Eastern Studies. (Foto: commons.wikimedia.org)
MIFFs arbejde i Sverige resulteret i glædelig sejr.

Middle Eastern Studies Association (MESA) er en fagorganisation for Mellemøst-studier, hvor akademikere kan være medlemmer og uddannelsesinstitutioner kan være tilknyttet. Organisationen har længe været domineret af anti-israelske kræfter, og var det stod klart at en vedtagelse om akademisk boykot af Israel var på vej i organisationen.

Derfor sendte MIFF Sverige et brev i januar til Centre for Advanced Middle Eastern Studies (CMES) ved Universitetet i Lund. CMES har et institutionelt medlemskab i MESA.

brevet påpegede MIFF at BDS-bevægelsen har som mål at isolere og dæmonisere Israel, og vil tvinge landet til at opgive rettigheder som andre stater har. Vi krævde at CMES trækker sig fra MESA så fremt vedtagelse om boykot blev gennemført.

Allerede samme dag kom der et positivt svar fra Lund: «CMES har aldrig støttet akademisk boykot af israelske forskere og CMES støtter derfor ikke resolutionen.»

I MESA er det nu blevet afholdt elektronisk afstemning blandt medlemmerne – 768 medlemmer stemte for akademisk boykot. Kun 167 medlemmer stemte imod.

MIFF kantaktede derfor CMES igen for at høre hvordan de stiller sig efter vedtagelsen.

– Efter MESAs afstemning har CMES bedt om at trække sig som institutionelt medlem fordi CMES aldrig har støttet akademisk boykot af israelske forskere, svarede professor Karin Aggestam og professor Ronny Berndtsson ved CMES.

Du kan læse mere om sagen på miff.se

– Tillykke med principfast afgørelse og MIFF Sveriges gode arbejde, skriver UK Lawyers for Israel på Twitter.

MIFFs første brev blev skrevet i samarbejde med UK Lawyers for Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem