Conrad Myrland, daglig leder i MIFF under Live-sending på YouTube & Facebook.

Hjælp! Nu truer YouTube med at lukke MIFFs kanal permanent

MIFF har publiceret klip fra Hamas-tv som afslører den iransk-støttet terrorgruppes hadideologi. Det vil YouTube nu straffe MIFF for.

I 2021 blev MIFFs YouTube-klip vist 252.584 gange. MIFF publicerer normalt klip og Live-sendinger på YouTube flere gange ugentligt.

Allerede i 2008 publicerede MIFF flere klip fra Hamas-tv og PA TV som viser eksempler på jødehad, terrorhyldest og terroropildning formidlet på palæstinensiske tv-kanaler. Video-klipene publiceres med norske undertekster i samarbejde mellem MIFF og Palestinian Media Watch (PMW). PMW har fået tillaldelse af YouTube til at publicerer den slags klip med engelske undertekster.

– MIFF er også tidligere blevet forhindret af YouTube i at eksponere had der florerer i officielle palæstinensiske medier. Nu er situationen mere alvorlig end nogensinde før. Hvis YouTube finder endnu et klip som de vælger at reagere på, vil de lukke vores kanal helt ned permanent, siger Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Senest har YouTube fjernet flere klip fra palæstinensisk tv fra MIFFs YouTube-kanal.

I januar fik vi en advarsel for klippet «For det palæstinensiske folk er døden blevet en industri» (Hamas-leder i 2008, klippet ligger på PMWs YouTube kanal).

Den 28. februar nægtede YouTube at lade MIFF publicere klipp og Live-esendinger i én uke fordi vi havde publiceret et klip fra 2021 hvor en Hamas-leder opfordrede til at halshugge jøder (klippet ligger på YouTube med engelske undertekster hos Memri). MIFF fik ikke medhold i klagen.

Den 25. marts har YouTube nu lukket ned for MIFFs adgang til YouTube i to uger for et klip fra Hamas-tv publiceret i 2009. Klippet viser skuespillere på Islamic University i Gaza der anklager jøder for at drikke muslimers blod. YouTube afviste MIFFs klage i løbet af blot få minutter.

Derudover er flere MIFF klip blevet fjernet fra vores YouTube kanal i perioden, uden at det haft konsekvenser. Efter den seneste udelkukkelse fra YouTube, er MIFF nu i fare for når som helst at blive straffet for et af de gamle klip og dermed blive lukket permanent ned!

– Situationen er meget alvorlig. I palæstinensisk tv formidles der had og hyldest af terror på arabisk, men når MIFF vil vise de norske seere hvad der foregår med norske undertekster, bliver vi afvist af YouTube, siger Myrland.

YouTube’s håndtering af sagen virker helt vilkårlig. Som vi har vist med links i sagen, tillader YouTube klippene med engelske undertekster, og YouTube har ved flere lejligheder taget hensyn til MIFFs klager Se nedenfor:

– Vi beder YouTube bruge samme standard for MIFF som de gør for andre aktører, der publicerer klip for at eksponere palæstinensisk opildning til had, og sørge for at klippene vil være tilgængelige med det samme. Vi beder også YouTube om at åbne MIFFs YouTube-kanal igen og fjerne truslen om at lukke vores YouTube kanal, siger Myrland.

YouTube er tidligere vendt på en tallerken

YouTube har de seneste år, flere gange taget hensyn til MIFFs klager. De palæstinensiske tv-klip fik længe lov til at blive liggende på YouTube, men i 2018 fjernede YouTube pludseligt et Hamas musik-klip hvor børn blev opfordret til at blive terrorister. Dagen efter vendte YouTube på en tallerken, og klippet blev lagt op igen.

Den 18. april 2008 sendte Hamas TV et indslag hvor jøder blev anklaget for at stå bag Holocaust. Klippet fik lov til at liggemed norske undertekster på MIFFs YouTube-kanal i mere end 10 år, så blev det pludseligt fjernet af YouTube. MIFFs klage ændrede ikke på YouTube’s beslutning.

I 2021 kom der en ny runde af reaktioner fra YouTube på MIFFs gamle klip, men efter nogle runder af klager valgte YouTube så at lægge klippene op igen. «Efter en ny gennemgang, kan vi bekræfte at jeres indhold ikke bryder reglerne,» skrev YouTube.

I 2020 fjernede YouTube en lydoptagelse af en hadefuld telefonsamtale som MIFFs hovedkontor 22. januar 2014. Også den kom tilbage på YouTube efter MIFFs klage.

– Hvis nogle af MIFFs medlemmer eller læsere har kontakter i YouTube eller Google i Norge, beder vi dem tage kontakt med dem for at få bragt orden på situationen, slutter Conrad Myrland.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp