Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Søg om at komme med på MIFFs stærkt sponsoreret ungdomstur til Israel i 2022

Deltagerne under MIFFs ungdomstur i 2018 foran Knesset. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Blandt de bedste ansøgere vælger vi ti personer i alderen 18-30 som vil få enestående mulighed for at deltage i en stærkt sponsoreret ungdomstur til Israel i sommeren 2022. Læs om turen og hvordan du søger. Er du ikke målgruppen så fortæl om den til venner, børn og børnebørn!

Vi regner med at kunne arrangerer vores ungdomstur til Israel 25. juni-8. juli 2022 (datoerne kan ændre sig og vi vil naturligvis sørge for at give besked i godt tid så du kan nå at planlægge). MIFFs ungdomstur er også en oplæringstur som giver dig der er 18-30 år en helt unik mulighed for at få indblik i Israels helt særlige historie og kultur.

Send os din ansøgning snarest muligt og senest 19. april 2022.

MIFFs ungdomstur 2022 er vores femte af slagsen. Se billeder og rapportager fra vores tidligere ungdomsturer HER.

Grundet Corona-krisen blev MIFFs ungdomsturer i 2020 og 2021 desværre aflyst – vi håber at vores ungdomstur i 2022 kan gennemføres og vi arbejder på at få det afklaret snarest muligt, afhængigt af hvorledes Corona-situationen udvikler sig.

MIFFs ungdomstur 2022 er for unge voksne som allerede er engageret og har et ønske om at engagere sig i MIFF og for Israels sag i Norge, Danmark (MIFF i Danmark inkludere også unge på Færøerne som naturligvis også er meget velkomne til at søge om at komme med), Island eller Sverige.

Takket være øremærkede gaver fra vores medlemmer og givere, kan vi sponsorer en stor del af udgifterne til turen. Som deltager betaler du kun kun 9.500 norske kroner, inkl. flybilletter, overnatninger, to måltider per dag (frokost og middag), rejser rundt i landet og fælles aktiviteter. Dvs. at du får langt over 50% af turen betalt af Israel-venner som støtter MIFFs arbejde for Israel og det jødiske folk. Uden deres støtte ville vi ikke kunne tilbyde dig og andre unge Israel-venner en enestående mulighed for at lære Israel og israelere at kende på tæt hold og en uforglemmelig oplevelse for dig og de andre unge du kommer til at dele MIFFs ungdomstur med.

Under turen vil du blandt andet lære om vigtige historiske begivenheder i Israel, få indgående forståelse af Israels aktuelle situation og høre israelernes argumenter – alt sammen noget du ikke hører om i vores lokale medier.

Rejseleder vil være Kjetil Ravn Hansen som er MIFFs organisationssekretær og medlem af MIFFs bestyrelse. Derudover vil der også være en anden person med, hvis navn snart offentliggøres.

Kjetil har også ledet MIFFs tidligere ungdomsture og har besøgt Israel utallige gange. Kjetil har desuden indgående kendskab til den aktuelle situation i landet.

Filmskaberen Spiro var med på MIFFs ungdomstur i 2018 – se hans smukke indtryk af landet her:

Her er noget af du kommer til at opleve, foreløbigt program og hvordan du søger om at komme med:

– Vi kommer til at se meget af landet, lige fra Golan i nord til Sderot i syd ved Gaza-grænsen, fortæller Hansen. Deltagerne skal også knytte kontakter med jævnaldrende israelere gennem organisationen StandWithUs, møde værnepligtige israelske soldater ved Gaza-grænsen. Der vil være god tid til at udforske både Jerusalem og Tel Aviv. I Jerusalem vil vi blandt andet besøge Holocaust-museet Yad Vashem, Israels nationalforsamling Knesset, Palestinian Media Watch (PMW) og meget andet. Du vil således få unikke oplevelser som en almindelig ferietur ikke kan give dig. Samtidigt vil du også få tid til strandture og sightseeing. Du kommer til at overnatte i Jerusalem, ved Det Døde Hav, Tiberius og Tel Aviv. Et mere deltajeret program for turen vil blive sendt til ansøgerne og der er flere spændende ting på programmet som ikke nævnes her, så der er meget at glæde sig til hvis du bliver blandt de heldige ansøgere som kommer med!

Vores mål med at tilbyde dig den her helt unikke mulighed, er at Israel og det jødiske folk vil få en helt særlig plads i dit hjerte når du kommer hjem og ruste dig til at stå op for Israel i eksempelvis debatter og diskussioner. Vi er sikre på at du også vil rejse til Israel igen i fremtiden, Israel er nemlig helt unikt land med helt unikke mennesker.


Sådan søger du om at komme med på MIFFs ungdomstur 2022:

Vi har begrænset pladser på turen og kan kun tage ti deltagere med, derfor er det vigtigt at du sender din ansøgning til os snarrest muligt og senest inden 31. marts.

Her er de afsnit du bør inkludere i din ansøgning til os:

  • Lidt om dig selv (skole/arbejde/politisk engagement),
  • Din kobling til Israel og MIFF samt hvorfor du ønsker at deltage

I vores vurdering af hvem vi vil tilbyde at komme med på ungdomsturen ser vi blandt andet på hvor politisk aktivitet og tidligere engagement/deltagelse i MIFF-regi kommer ind i billedet. Som tidligere nævnt vil din egen betaling være 9.500 norske kroner som skal betales inden 1. juni 2022.

Send din ansøgning snarest muligt til: kjetil@miff.no

Har du spørgsmål til turen eller andet? Kontakt rejseleder Kjetil Ravn Hansen på: kjetil@miff.no, +47 45 24 45 98 eller via Facebook

* Bemærk – vi tager forbehold for at Corona-situationen kan ændre sig og eventuelt betyde at turen må aflyses. Som situationen er nu regner vi med at kunne komme afsted som planlagt.

Foreløbigt program (med forbehold for ændringer):

Lørdag 25.06

Ankomst, Ben Gurion lufthavn. Bus til Jerusalem, check in, tid til at hilse på hinanden
Overnatning: Jerusalem.

Søndag 26.06

Møde på Jerusalems rådhus? Hyggelig dag med foredrag, god mad og sociale aktiviteter på Tmol Shilsom. Mere info om foredragsholdere følger
Overnatning: Jerusalem.

Mandag 27.06

“Før og nu”.
Rundvisning i Jerusalems gamle bydel
Frokost: Panoramic Golden City.
Yad Vashem – Holocaust-museet.
Overnatning: Jerusalem.

Tirsdag 28.06

“Kampen om Jerusalem”
Latrun, hvor kampe under Israels Uafhængighedskrig fandt sted i 1948.
Castel, højden/fortet hvor kampe under Israels Uafhængighedskrig fandt sted i 1948
Autentisk frokost hummus i Abu Gosh
Rundvisning på Ammunition Hill, hvor kampe under Israels Uafhængighedskrig fandt sted i 1948
Mt. Scopus udkigspost
Om aften efter en pause: Smagstur i Jerusalems spændende marked Mahane Yehuda
Overnatning: Jerusalem

Onsdag 29.06

Rundvisning og møde med politikere i Israels parlament – Knesset
Frokost i Knessets kantine
Palestinian Media Watch
Overnatning: Ved Det Døde Hav

Torsdag 30.06

Rundvisning ved solopgang på Masada
Badning i Det Døde Hav
Moti Paz: Om Jordandalen. Rundvisning. Besøg i kibbutz eller moshav.
Overnatning: Tiberias

Fredag 01.07

Dagen starter lidt senere – mere info følger
Sabbatsmåltid hos en jødisk familie
Overnatning: Tiberias

Lørdag 02.07

Gan Hashlosha (Sachne): Badning i varme kilder
Frokost på Manna Restaurant
Bådtur på Genesaretsøen
Kapernaum og andre historiske steder i området
Overnatning: Tiberias

Søndag 03.07

Mitzpeh HaShalom Lookout – nedre Galilea
Mt. Bental – udkigspost mod Syrien
Læring om Yom Kippur-krigen (1973) i El-Rom Cinema
Galita chokoladefabrik, vi lave egen chokolade
Rundvisning i Kibbutz Degania
Overnatning: Tel Aviv

Mandag 04.07

Rundvisning i den gamle del af byen Jaffa
Frokost hos Dr. Shakshuka
Besøge stedet hvor Israel “begyndte” – the Independence Hall
Rundvisning «‘Start Up’-scenen» i Tel Aviv
Overnatning: Tel Aviv

Tirsdag 05.07

Rundvisning i og undervisning i grænseområdet mod Gaza. Udkigspost mo Gaza + besøg i byen Sderot
Frokost i Sderot med israelske studerende
Rundvisning i moshaven Netiv Ha’asara
Muligt møde med IDF COGAT ved grænseovergangen Erez ved Gaza. Forskellige alternativer som relaterer til IDF. Mere info følger
Overnatning: Tel Aviv

Onsdag 06.07

Muligt besøg på den norske ambassade.
Fri resten af dagen.
Overnatning: Tel Aviv

Torsdag 07.07

FRIDAG
Overnatning: Tel Aviv

Fredag 08.07

Hjemrejse

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem