Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels ambassadør åbnede Israel-konferencen 2021

Israels ambassadør Alon Roth var første taler under MIFFs Israel-konference i Kristiansand. (Foto: Bjarte Bjellås)
Knap 200 tilhørere var til stede da Israels ambassadør Alon Roth åbnede MIFFs Israel-konference i Kristiansand.

Fredag 8. oktober åbnede MIFFs Israel-konference på Thon Hotel Norge i Kristiansand. Efter en kort indledning af afgående bestyrelsesformand Bengt-Ove Nordgård blev konferencen åbnet af Israels ambassadør Alon Roth. Roth talte blandt andet om om de aktuelle trusler som Israel står overfor.

– For nylig blev der afholdt en konference i Gaza hvor det blev diskuteret hvad der skulle ske når Israel er udslettet. Der blev åbent talt om hvor mange der skulle dræbes og hvor mange der ville flygte, fortalte ambassadør Roth.

Videre talte ambassadøren om at Israel gang på gang har stået over for eksistentielle trusler.

– Hvor mange i Norge kender til Yom Kippur-krigen? Hvor mange ved at den eneste jødiske stat i verden var tæt på at blive udslettet. Jeg var en 13-årig dreng dengang, men jeg husker det tydeligt. Angrebene, raketalarmerne. Mine bedsteforældre var holocaust-overlevende og var sikre på at det var slut nu. Hvor mange kender til den historie i Norge? Stort set ingen, sagde ambassadøren.

Derfor opleves truslen fra Iran også som meget reel for israelerne.

– For os er det ikke blot en historie. Det er en trussel vi lever med, understregede ambassadøren.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem