Israels ambassadør åbnede Israel-konferencen 2021

Knap 200 tilhørere var til stede da Israels ambassadør Alon Roth åbnede MIFFs Israel-konference i Kristiansand.
Israels ambassadør Alon Roth var første taler under MIFFs Israel-konference i Kristiansand. (Foto: Bjarte Bjellås)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Fredag 8. oktober åbnede MIFFs Israel-konference på Thon Hotel Norge i Kristiansand. Efter en kort indledning af afgående bestyrelsesformand Bengt-Ove Nordgård blev konferencen åbnet af Israels ambassadør Alon Roth. Roth talte blandt andet om om de aktuelle trusler som Israel står overfor.

– For nylig blev der afholdt en konference i Gaza hvor det blev diskuteret hvad der skulle ske når Israel er udslettet. Der blev åbent talt om hvor mange der skulle dræbes og hvor mange der ville flygte, fortalte ambassadør Roth.

Videre talte ambassadøren om at Israel gang på gang har stået over for eksistentielle trusler.

– Hvor mange i Norge kender til Yom Kippur-krigen? Hvor mange ved at den eneste jødiske stat i verden var tæt på at blive udslettet. Jeg var en 13-årig dreng dengang, men jeg husker det tydeligt. Angrebene, raketalarmerne. Mine bedsteforældre var holocaust-overlevende og var sikre på at det var slut nu. Hvor mange kender til den historie i Norge? Stort set ingen, sagde ambassadøren.

Derfor opleves truslen fra Iran også som meget reel for israelerne.

– For os er det ikke blot en historie. Det er en trussel vi lever med, understregede ambassadøren.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFatah: – Israelerne er sønner af ludere og mordere, vi vil tvinge dem til at sluge giften en dråbe ad gangen
Næste artikel– Jøderne blev tvunget til at finansiere deres egen undergang
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise