YouTube har givet MIFF fuld medhold – afsløringer af hadytringer på palæstinensisk tv er tilbage

- Nogle gange begår vi fejl i vores forsøg på at gøre det rigtige, skriver YouTube til MIFF.
Skærmdump fra klippene som YouTube først fjernede, men siden lagde op igen på YouTube.
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den 19. august blev MIFF blokeret af YouTube og kunne ikke udgive vores klip på YouTube i én uge. YouTube blokerede os mens MIFF var i gang med en Live sending, som også blev fjernet fra YouTube.

MIFF blev blokeret af YouTube efter vi visste korte klip fra palæstinensisk tv som har ligget på MIFFs YouTube-kanal i 13 år.

I juli fik MIFF et videoklip fjernet fra YouTube hvor Hamas-talsmand, Ismail Radwan, på palæstinensisk tv 30. marts 2007 sagde at «opstandelsen først vil finne sted når muslimer dræber jøderne». Det siger YouTube er et brud på reglerne om ikke at sprede «voldelige kriminelle organisationer». MIFF er helt enig i at den iranskstøttet terrorgruppe Hamas er en voldelig, kriminel terrorgruppe, og vi har delt klippet for netop at eksponere det.

Den 19. august fjernede YouTube et klip fra palæstinensisk TV sendt 13. maj 2005. I klippet siger Ibrahim Mudayris blandt andet at «jøderne er en virus svarende til AIDS». MIFF er helt enig med YouTube i at det er en hadytring, og det er derfor vi sørgede for at tekste den arabiske hadytring til norsk for at eksponere og modarbejde hadet.

MIFF klagede over begge YouTube-tiltag som skete 19. august. I første omgang sagde YouTube JA til at lade Radwan-klippet vende tilbage, men afviste vores klage om Mudayris-klippet. Den 2. september klagede MIFF igen vedrørende Mudayris-klippet, fik hurtig positiv tilbagemelding fra YouTube samme:

«Efter en ny gennemgang, kan vi bekræftede at jeres indhold ikke bryder reglerne. Tak for jeres tålmodighed mens vi gennemgik jeres klage. Det er vores mål at passe på at indholdet ikke bryder vores regler, således at YouTube kan være et trygt sted for alle – og nogle gange begår vi fejl i vores forsøg på at gøre det rigtige. Vi beklager hvis vores fejl har skabt frustration hos jer, og vi sætter pris på at I gjorde os opmærksomme på det,» skriver YouTube.

Så nu ligger begge klip igen på YouTube sådan som de har gjort i 13 år:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSe terrorister i palæstinensiske gader – du er med til at betale gildet via skatten
Næste artikelSeks terrorister flygtet fra højsikkerhedsfængsel i Israel
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise