YouTube lukker ned for MIFF fordi vi har afsløret hadytringer på palæstinensisk tv

Den næste uge kan MIFF kan ikke lægge video-klip op eller sende Live via YouTube.
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, Live sending 28. maj 2021.
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I dag, torsdag den 19. august havde MIFF en Live sending på Facebook og YouTube. I løbet af Live sendingen fik MIFF en mail fra YouTube.

«Vores team har set på dit indhold, og desværre, mener vi at det bryder med vores politik om hadytringer. Vi har fjernet videoen ‘- Jøderne er et virus svarende til AIDS’», fortalte YouTube.

YouTube reagerede ikke på MIFFs Live sending, alligevel blev vores Live sending afbrudt på YouTube og optaget fjernet.

Sendingen, «FNs galskab, NRK og VGs faktafejl – AfSLØRET», kan ses på Facebook – klik HER.

Nu straffes MIFF i en uge og vil i den periode ikke kunne udgive indhold på YouTube.

Videoklippet som fik YouTube til at reagere har været tilgængeligt i flere år. Det er et kort klip fra palæstinensisk TV sendt 13. maj 2005. I klippet siger Ibrahim Mudayris blandt andet: «jøderne er en virus svarende til AIDS». MIFF er helt enig med YouTube i at det er en hadytring – netop derfor sørgede vi for at tekste klippet som er på arabisk til norsk for at gøre vores seere opmærksomme på de hadytringer der spredes om Israel og modarbejde hadet.

MIFF har anket afgørelsen, og vi håber på at YouTube vil komme til fornuft.

I juli fik MIFF fjernet et videoklip fra YouTube. I klippet siger talsmand for den iransk-støttet terrororganisation, Ismail Radwan, på palæstinensisk tv 30. marts 2007 at «opstandelsen først vil ske når muslimer dræber jøderne». YouTube siger det er et brud på deres regler om ikke at slippe «voldelige kriminelle organisationer». MIFF er helt enig i at Hamas er en voldelig, kriminel terrorgruppe, og vi publicerede jo netop klippet for at eksponere det.

Vi håber på at nogle i YouTube vil komme til fornuft, efter vi har anket begge sager.

MIFF har tidligere oplevet at YouTube vendte på en tallerken efter anker – eksempelvis i 2018 – se HER og 2020 – se HER.

2019 oplevede vi at et klip om terrorgruppen Hamas’ løgn-propaganda om Holocaust ikke kom tilbage – se HER.

Hjælp MIFF ved at abonnere gratis på vores YouTube-kanal – klik HER.

Opdatering 20. august:

YouTube har afvist MIFFs klage: «Vi har gennemgået dit indhold nøje, og bekræftet at det bryder med vores regler om hadytringer. Vi ved at det sandsynligvis er skuffende nyheder, men det er vores arbejde at sikre at YouTube er et trygt sted for alle.»

Det betyder at MIFF ikke kan oploade nye video-klip på YouTube frem til 26. august.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMistænker storbrand for at være påsat
Næste artikelQatar og FN enige om at overføre bistand direkte til Gaza-indbyggernes konto med israelsk tilsyn
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise