Forfatter Adi Schwartz holdt sit foredrag via videolink fra Israel. Han var første taler under Israel-konferencen 2020. (Foto: Bjarte Bjellås)

– Hvad er så unikt ved palæstinenserne?

Adi Schwartz var første foredragsholder ved Israel-konferencen 2020.

Første foredragsholder ved MIFF’s Israel-konference 2020 var den israelske forfatter Adi Schwartz, som er medforfatter af bogen «Krigen for at vende tilbage». Schwartz skulle egentlig have været fysisk til stede i Norge, men på grundet Corona-krisen, holdt han foredraget via videolink fra Israel.

– På den ene side siger de at de bare ønsker frihed og uafhængighed, men når de får tilbud om det, så takker de nej, sagde Schwartz om at de palæstinensiske ledere gang på gang har takket nej til tilbud om deres egen stat.

Sammen med tidligere Knesset-medlem Einat Wilf, er Schwartz forfatter af bogen The War of Return. Bogen blev en bestseller i Israel, og udkom i foråret i engelsk oversættelse. Krigen for at vende tilbage er også kommet i norsk oversættelse, med MIFF som udgiver. Bogen handler om palæstinensernes politiske krav om at flere millioner palæstinensere, som er efterkommere af palæstinensiske flygtninge fra Uafhængighedskrigen i 1948, skal have ret til at flytte ind i Israel.

– Palæstinenserne er ikke blot ude efter at få deres egen stat, forklarede Schwartz.

I Krigen for at vende tilbage forklarer forfatterne hvordan tanken om «ret til at vende tilbage» opstod, og hvordan FN gennem UNRWA skabte et permanent flygtningeproblem i stedet for at løse det. Bogen viser at palæstinensernes krav ikke har noget juridisk grundlag. Hvis USA, FN og EU gær det klart for palæstinenserne, vil det fremme fred og være til det bedste for begge parter.

Schwartz kom ind på flere konflikter på 1940’erne som førte til at mennesker endte op med at flygte, men ingen af dem regnes for at flygtninge i dag – undtagen palæstinenserne.

– Hvad er så unikt med palæstinenserne? Hvorfor har vi fortsat palæstinensiske flygtninge? Og ikke blot har vi palæstinensiske flygtninge, men antallet stiger blot. Fra 700.000 palæstinensiske flygtninge i 1948, har vi i dag 5,5 millioner registrerede flygtninge, sagde den israelske forfatter.

Klik HER for at se foredraget med Adi Schwartz!

PS: Israel-konferencen afholdes i henhold til gældende Corona-restriktioner.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp