Sara Fredfeldt Stadager er museumsinspektør ved Dansk Jødisk Museum. (Foto: privat)

Zoom-møde med Sara Fredfeldt Stadager om redningen af de danske jøder i 1943

Stadager er museumsinspektør ved Dansk Jødisk Museum. Under Zoom-mødet vil hun blandt andet fortælle om ny viden om redningen af de danske jøder under Anden Verdenskrig. Sæt kryds i kalenderen 21. oktober kl. 18.


Det er med stor glæde MIFF byder velkommen til museumsinspektør Sara Fredfeldt Stadager ved Dansk Jødisk Museum via Zoom onsdag den 21.oktober fra kl. 18 til kl. 19. Stedager har ansvaret for museets Kommunikation, PR, events og undervisning.

Under Zoom-mødet vil du blandt andet få mulighed for at høre om ny viden om redningen af de danske jøder under Anden Verdenskrig. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål.

Om redningen af de danske jøder skriver museet blandt andet:

– De danske jøders flugt til Sverige under Anden Verdenskrig er en af de mest skelsættende og dramatiske begivenheder i nyere dansk historie. Det er en begivenhed, der har givet Danmark en unik status i nyere europæisk historie. Trods stor international bevågenhed og intens national interesse er emnet paradoksalt nok aldrig blevet systematisk undersøgt og dokumenteret. Desuden eksisterer der kun ringe eller slet ingen viden og dokumentation om en række aspekter i relation til de danske jøders skæbne under krigen. Læs mere her.

– I 2007 iværksatte Dansk Jødisk Museum et forsknings- og dokumentationsprojekt om Danske jøders krigsoplevelser 1943-45. 
Læs mere om projektet her. Museet har i kraft af forsknings- og dokumentationsprojektet 1943-45 skabt en enestående samling af materialer til belysning af danske jøders liv og vilkår før, under og efter Anden Verdenskrig. Se mere under indsamlede materialer. Som et led i projektet har museet endvidere erhvervet 123 Holocaust vidnesbyrd med relation til danske jøders krigsoplevelser fra USC Holocaust Foundation Institute. Læs mere her.

Her er link til Zoom-mødet:
https://miff-no.zoom.us/j/84715526035

Klik her hvis du har behov for hjælp til at bruge Zoom.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp