Præsenterer ny bog om Israel og folkeretten på Zoom-møde onsdag 13. maj

Onsdag 13. maj fra kl. 18 til kl. 19 inviterer MIFF til et Zoom-møde for betalende medlemmer, med advokat Ragnar Hatlem som holder foredrag.

Ragnar Hatlems nye bog: Palæstina - Israels historiske og internationale legitimitet

Aftens tema: Palæstina – Israels historiske og internationale legitimitet.

Link til Zoom-mødet: https://us02web.zoom.us/j/81139926986

Foredragets titel er hentet fra hans nye bog som er udgivet på Hermon Forlag.

Fra forlagets hjemmeside:
Denne bog giver dig baggrunden for, at Israel erklærer sin uafhængighed i 1948. Det var San Remo-konferencen i 1920 som skabte det juridiske grundlag for et jødisk hjemland, samtidigt lagde det grundlaget for staterne vi kender som Irak og Syrien. Både historisk og internationalt tilhører de landområder som i århundreder har været kendt som “Palæstina”, nu staten Israel og jøderne i hele verden.

Flere bøger om Israel er skrevet fra et bibelskhistorisk og religiøst perspektiv, såvel som politisk farvet forfatterskab som forsøger at belyse konflikten mellem jøder og arabere i Mellemøsten – med forskellige grader af succes. Meget få har betragtet konflikten fra et juridisk perspektiv. Derfor er dette en anderledes bog, og det er særdeles interessant at Ragnar Hatlem giver os en overbevisende analyse baseret på en juridisk tilgang.

Hatlems dybdegående undersøgelser præsenteres ikke let, men er ikke desto mindre overraskende lette at læse og forståelige, selv for en læser uden en juridisk grad. Og hvis du er interesseret i at blive involveret i konflikten på et dybere faktisk og juridisk niveau, er bogen guld værd.

Ragnar Hatlem (f. 1957) har arbejdet i 16 år i politiet, heriblandt som politichef, chef for retsforfølgelse, projektleder for Justitsministeriet og forskningsafdelingen på Politiakademiet. Han har også arbejdet som amanuensis i juridiske fag ved Nordland District College og har siden 2001 praktiseret som advokat.

Tidligere artikelSe MIFFs faktatjek på LOs 1. maj appel
Næste artikelMedicinsk mirakel: – Jeg følte ingen smerte
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.