Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel-konference: Adi Schwartz om den største hindring for fred

Adi Schwartz. (Foto: Privat)
Adi Schwartz, forfatter af bogen "Krigen for at vende tilbage" holder foredrag ved MIFFs Israel-konference.


MIFFs årlige Israel-konference og landsmødeweekend afholdes på Scandic Flesland Airport-hotel lige ved Bergen lufthavn fra fredag 22. maj til søndag 24. maj 2020.

Danske MIFF medlemmer er naturligvis også meget velkomne.

Ved denne konference bidrager internationale eksperter med flere foredrag end nogensinde tidligere.

Adi Schwartz er den sidste taler som er bekræftet i programmet.

Sammen med det tidligere Knesset-medlem Einat Wilf, er Schwartz forfatteren af ​​bogen The War of Return. Bogen blev en bestseller i Israel, og kommer i engelsk oversættelse dette forår. Krigen for at vende tilbage udkommer samtidig i norsk oversættelse, med MIFF som udgiver.

I 1948 forsøgte lokale arabere og arabiske stater at kvæle den jødiske stat som netop var født. Som et resultat af krigen blev 700.000 palæstinensere flygtninge. Mere end 70 år senere kræver palæstinenserne at millioner af deres efterkommere skal have ret til at flytte ind i Israel.

I Krigen for at vende tilbage forklarer forfatterne hvordan tanken om “ret til at vende tilbage” opstod, og hvordan FN gennem UNRWA skabte et permanent flygtningeproblem i stedet for at løse det. Bogen viser at palæstinensernes krav ikke har noget juridisk grundlag. Hvis USA, FN og EU gør dette klart for palæstinenserne, vil det fremme fred og være til det bedste for begge parter.

Schwartz er forsker, underviser og forfatter med fokus på den arabisk-israelske konflikt, israelsk historie og aktuel politik. Han er ekspert på det palæstinensiske flygtningeproblem og jødernes historie fra arabiske lande. I øjeblikket skriver han sin doktorgrad i statsvidenskab ved Bar-Ilan University. Han har en bachelorgrad i europæisk historie fra Tel Aviv University og en kandidatgrad i statsvidenskab fra Bar-Ilan.

Schwartzs bøger er udgivet på både engelsk og hebraisk. Han har tidligere arbejdet som forfatter og redaktør for den venstreorienterede avis Ha’aretz. Hans artikler er offentliggjort i adskillige israelske og internationale aviser, magasiner og tidskrifter.

Hvad siges der om bogen Krigen om at vende tilbage?

“Schwartz og Wilf, begge fra venstrefløjen, har skrevet en obligatorisk bog om den palæstinensisk-israelske konflikt og årsagen til den ikke blev løst med det samme. En god og vigtig bog.” Ben Shapiro, chefredaktør for The Daily Wire.

“Alle som er seriøst interesseret i den igangværende konflikt mellem arabere og zionister, må forstå det som Schwartz og Wilf forklarer.” Benny Morris, historiker og forfatter.

Bogen bliver udgivet af MIFF i maj 2020. Hvis du gerne vil foretage en forudbestilling, så send en e-mail til: post@miff.no.

Se priser og meld dig til konferencen via checkin.no her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem