– Ny og moderne teknologi er ikke den første ting, du forbinder med Mellemøsten

Jens Jorde holdt et inspirerende foredrag om den teknologiske udvikling i Israel.
Leder af MIFF Hallingdal, Jens Jorde, holdt foredrag om den teknologiske udvikling i Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Jens Jorde, leder af MIFF Hallingdal, holdt et inspirerende foredrag om den fantastiske teknologiske udvikling der foregår i Israel under MIFF Forum i Oslo. Jorde viste, at Israel er blevet et af de førende lande i verden inden for teknologisk udvikling.

“Det er et eventyr, for ikke at sige et mirakel, der er sket i Israel,” sagde Jorde, der påpegede, at der er tusinder af nystartede virksomheder i Israel. Kun Silicon Valley i USA slår Tel Aviv i antallet af nystartede virksomheder.

-Ny teknologi er ikke den første ting, du tænker på, når det kommer til Mellemøsten – slet ikke. Det er et lille land, hvor 50 til 60 procent af området er ørken. Det er utroligt, hvad de har opnået, fortsatte han.

Han mener, at grunden til, at Israel er så langt fremme i sin teknologiske udvikling, er, at uddannelse står så stærkt i jødisk og israelsk kultur.

Der er heller ingen frygt for at fejle i landet, hvilket er en fordel, når du vil skabe ny teknologi. Mens unge mennesker i Norge drømmer om at blive skistjerner, drømmer unge israelere om at blive iværksættere, sagde Jorde.

Han mener også, at den spændte sikkerhedssituation i Mellemøsten spiller ind.

Når du bor i et område, hvor det er hårdt at være, er du klar til at eksamen hver eneste dag. Det skærper hjernen og gør dig løsningsorienteret, forklarede Jorde, som viste, at Israel havde udviklet Iron Dome-raketskjoldet.

Ikke engang stormagter som Rusland og USA var i stand til at udvikle noget lignende.

Her kan du se hele Jordes foredrag:

Israels teknologiske utvikling. Foredrag ved Jens Jorde, leder av MIFF Hallingdal.

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Lørdag 2. november 2019
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– Jeg synes, debatten er fordummende, ignorant og arrogant
Næste artikelEksponerede antisemitismen bag BDS
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise