Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Ny og moderne teknologi er ikke den første ting, du forbinder med Mellemøsten

Leder af MIFF Hallingdal, Jens Jorde, holdt foredrag om den teknologiske udvikling i Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Jens Jorde holdt et inspirerende foredrag om den teknologiske udvikling i Israel.

Jens Jorde, leder af MIFF Hallingdal, holdt et inspirerende foredrag om den fantastiske teknologiske udvikling der foregår i Israel under MIFF Forum i Oslo. Jorde viste, at Israel er blevet et af de førende lande i verden inden for teknologisk udvikling.

“Det er et eventyr, for ikke at sige et mirakel, der er sket i Israel,” sagde Jorde, der påpegede, at der er tusinder af nystartede virksomheder i Israel. Kun Silicon Valley i USA slår Tel Aviv i antallet af nystartede virksomheder.

-Ny teknologi er ikke den første ting, du tænker på, når det kommer til Mellemøsten – slet ikke. Det er et lille land, hvor 50 til 60 procent af området er ørken. Det er utroligt, hvad de har opnået, fortsatte han.

Han mener, at grunden til, at Israel er så langt fremme i sin teknologiske udvikling, er, at uddannelse står så stærkt i jødisk og israelsk kultur.

Der er heller ingen frygt for at fejle i landet, hvilket er en fordel, når du vil skabe ny teknologi. Mens unge mennesker i Norge drømmer om at blive skistjerner, drømmer unge israelere om at blive iværksættere, sagde Jorde.

Han mener også, at den spændte sikkerhedssituation i Mellemøsten spiller ind.

Når du bor i et område, hvor det er hårdt at være, er du klar til at eksamen hver eneste dag. Det skærper hjernen og gør dig løsningsorienteret, forklarede Jorde, som viste, at Israel havde udviklet Iron Dome-raketskjoldet.

Ikke engang stormagter som Rusland og USA var i stand til at udvikle noget lignende.

Her kan du se hele Jordes foredrag:

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/475604579967156/?t=0

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem