– Jeg synes, debatten er fordummende, ignorant og arrogant

Den svensk-jødiske politolog Martin Blecher talte om israelske bosættelser.
Den svensk-jødiske politolog Martin Blecher under sit foredrag ved MIFF Forum i Oslo. (Foto: Bjarte Bjellås)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Lørdag eftermiddag den 2. november åbnede MIFF Forum 2019 på Scandic Solli i Oslo. I løbet af to dage afholdes en række spændende foredrag. Første foredrag var med den svensk-jødiske politolog Martin Blecher, han har udgivet bogen “Israelske bosættelser” i 2018, under fredraget talte han om bosættelser på Vestbredden.

-De israelske bosættelser og situationen på Vestbredden er ikke så sort/hvid, som mange mennesker forestiller sig den er. Desværre ser det ikke ud til, at israelske kritikere ønsker at forstå problemet, sagde Blecher under sit foredrag.

Han påpegede, at kritikere konstant beskylder Israel for at have overtrådt artikel 49 i Genève-konventionen, som forbyder tvangsflytning af mennesker til besat område. Han mener, at denne artikel hverken er relevant eller nogensinde har haft til formål at gælde for israelere, der vælger at bosætte sig i området.

I debatten hører man altid om Israels krænkelse af artikel 49, men Israel siger, at de har en historie i området, og at de ikke tvinger folk til at flytte. Det er mennesker, som flytter dertil frivilligt. Jeg mener, ​​at debatten er blevet fordummende, ignorant og arrogant, sagde han.

Endvidere påpegede Blecher, at artikel 49 ikke finder anvendelse på noget andet land. Han henviste blandt andet til de tyrkiske bosættelser på Cypern.

Ingen er interesseret i de tyrkiske bosættelser på Cypern. Artikel 49 er kun blevet brugt mod Israel – ikke nogen anden, sagde han.

Blecher holder også et foredrag på søndag om situationen på Vestbredden med temaet Hvem ejer Vestbredden i 2019, og hvad sker der derefter?

Her kan du se Blechers foredrag fra lørdag:

Hvem eide landet og hvordan før 1948? Foredrag ved Martin Blecher

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Lørdag 2. november 2019

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNye raketangreb mod Israel i nat
Næste artikel– Ny og moderne teknologi er ikke den første ting, du forbinder med Mellemøsten
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise