Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Jeg synes, debatten er fordummende, ignorant og arrogant

Den svensk-jødiske politolog Martin Blecher under sit foredrag ved MIFF Forum i Oslo. (Foto: Bjarte Bjellås)
Den svensk-jødiske politolog Martin Blecher talte om israelske bosættelser.

Lørdag eftermiddag den 2. november åbnede MIFF Forum 2019 på Scandic Solli i Oslo. I løbet af to dage afholdes en række spændende foredrag. Første foredrag var med den svensk-jødiske politolog Martin Blecher, han har udgivet bogen “Israelske bosættelser” i 2018, under fredraget talte han om bosættelser på Vestbredden.

-De israelske bosættelser og situationen på Vestbredden er ikke så sort/hvid, som mange mennesker forestiller sig den er. Desværre ser det ikke ud til, at israelske kritikere ønsker at forstå problemet, sagde Blecher under sit foredrag.

Han påpegede, at kritikere konstant beskylder Israel for at have overtrådt artikel 49 i Genève-konventionen, som forbyder tvangsflytning af mennesker til besat område. Han mener, at denne artikel hverken er relevant eller nogensinde har haft til formål at gælde for israelere, der vælger at bosætte sig i området.

I debatten hører man altid om Israels krænkelse af artikel 49, men Israel siger, at de har en historie i området, og at de ikke tvinger folk til at flytte. Det er mennesker, som flytter dertil frivilligt. Jeg mener, ​​at debatten er blevet fordummende, ignorant og arrogant, sagde han.

Endvidere påpegede Blecher, at artikel 49 ikke finder anvendelse på noget andet land. Han henviste blandt andet til de tyrkiske bosættelser på Cypern.

Ingen er interesseret i de tyrkiske bosættelser på Cypern. Artikel 49 er kun blevet brugt mod Israel – ikke nogen anden, sagde han.

Blecher holder også et foredrag på søndag om situationen på Vestbredden med temaet Hvem ejer Vestbredden i 2019, og hvad sker der derefter?

Her kan du se Blechers foredrag fra lørdag:

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/1506108662862689/?t=1

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem