Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Unikt program ruster unge psykisk til at blive Israels bedste ambassadører ude i verden

Hasbara Fellowship og tidligere oberstløjtnant i IDF Grisha Yakubovich sørgede for vi fik en unik mulighed for at besøge den nybyggede palæstinensiske by Rawabi (Foto: Rika Greenberg)
For et par år siden udviklede Eitan Emanuel Rosenfeld fra Hasbara Fellowship sammen med tidligere oberstløjtnant i IDF Grisha Yakubovich et særligt program, hvor unge fra forskellige lande rustes psykisk til at være Israels ambassadører i udlandet. Jeg fik en enestående mulighed for at deltage i programmet i et par dage.

For et par år siden udviklede Eitan Emanuel Rosenfeld fra Hasbara Fellowship sammen med tidligere oberstløjtnant i IDF Grisha Yakubovich et helt unikt program for unge og studerende. I programet træder deltagerne i skoene af den modsatte side og de lære at føle og forstå, hvad det vil sige at skulle træffe de beslutninger som den side de er imod skal træffe. På den måde får deltagerne både følelsen og forståelsen for, hvor svært det er at skulle forhandle og gå på kompromis. Samtidigt bliver de også rustet til at stå op Israel på en helt ny måde når de møder modstand på hjemmefronten.

Jeg var med på turen rundt i Sderot, ved Gaza-grænsen og i Judea og Samaria. De to og en halv intensive dage (hele turen er på 14 dage) blev afsluttet med en “fredsforhandling”, hvor hver deltager fik tildelt en bestemt rolle – eksempelvis som EU, Hamas, Rusland, Kina, Israel osv. Hver deltager skulle leve sig ind i den rolle han eller hun var blevet tildelt og forhandle ud fra rollens interesser.

Hasbara Fellowship og Grisha Yakubovich kørte os forbi en rundkørsel i Sderot dedikeret til byens borgere dræbt under terrorangreb. (Foto: Rika Greenberg)


Hasbara Fellowship og Grisha Yakubovich kørte os til Gaza-grænsen. (Foto: Rika Greenberg)

Efter “fredsforhandlingen” blev hver deltager spurgt ind til, hvordan processen føltes for ham eller hende både i rollen og personligt. Det var en meget lærerig process som gjorde et stort indtryk på os alle. Vi fik følelsen af og forståelsen for virkeligheden i Mellemøsten ind under huden. Vi lærte også at forhandlinger, økonomiske- og politiske interesser, strategier og det psykiske pres man kan havne i under de komplekse forhandlinger kan overskygge hovedformålet – at skabe fred og samarbejde mellem Israel, palæstinenserne, den arabiske verden, EU m. flere. Det er værd at huske – især når vi høre i de internationale medier, at forhandlingerne går i hårdknude.

Hasbara Fellowship og Grisha Yakubovich sørgede for vi fik et personligt møde med den palæstinensiske-amerikanske forretningsmand Bashar Al-Masri. Masri har bygget den palæstinensiske by Rawabi med økonomisk støtte fra Qatar. (Foto: Rika Greenberg)
Hasbara Fellowship og Grisha Yakubovich sørgede for vi fik en rundtur i den palæstinensiske by Rawabi. CBS var ved at filme et program om byen samtidigt med vi var der. På billedet ses byens amfiteater. (Foto: Rika Greenberg)

En af deltagerne havde fået tildelt rollen som EUs udsending. Spurgt ind til, hvordan han følte det under “fredsforhandlingerne” i sin rolle, fortalte han, at han i rollen havde følt sig presset til “at være anti-israel for at få en aftale på plads”. Han tilføjede at det havde provokeret ham personligt og at han nu var blevet meget mere bevidst om, hvor vigtigt det er at stå op for Israel i mødet med dem som ikke mener Israel har brug for vores støtte.

Stor tak til Hasbara Fellowship og Grisha Yakubovich for at invitere mig med på en del af turen sammen med deres gruppe (turen er på 14 dage). Tak også til deltagerne for at åbne op og dele deres oplevelser undervejs med mig.

Turen har gjort mig meget klogere på, hvor vigtigt det er at vi støtter Israel og arbejder for at endnu flere Israel-venner viser deres støtte ved at melde sig ind i MIFF – jo flere vi er des bedre kan vi stå op for Israel. Derfor har dit medlemsskab i MIFF stor betydning – MIFF kan ikke stå op for Israel uden dig!Du kan melde dig ind i MIFF
her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem