Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

MIFF medlem: Alle Israel-venner bør blive medlem af MIFF

MIFFs vækst i Danmark fortsætter takket være jeres støtte - tak for det!
Vigtigst; Israel har langt flere venner ude blandt befolkningen end vi tror. Det er bl.a. os medlemmers opgave at inspirere disse til bl.a. medlemskab og bedre kendskab til fakta.

MIFF redaktionen har spurgt et af vores medlemmer, hvorfor han blev medlem af MIFF:

For at føle såvel kærlighed som respekt til Israel behøver man ikke være fanatiker og ønske ”Israel til Kongeåen”.

Som opvokset i Vestjylland har jeg af naturlige årsager en stund begrænset kendskab til Jødedommen. Imidlertid kan jeg tidligt min verdenshistorie.

Det område af verden har altid fascineret historiens herskere og mange efterstræber det – primært af irrationelle årsager. Takket være jødernes påbegyndte indvandring for 150 år siden, kommer der for første gang i nyere tid jordisk struktur og substans – resten er historie.

Som minoritet er jeg vant til at være i opposition til den gængse mening om jødernes berettigelse til at være herre i eget hus og ret til selvbestemmelse over egen skæbne. Det lever jeg med, men finder det mærkeligt, hvor lidt debattørerne i vores nordiske demokrati sætter sig ind i fakta og selvstændigt danner deres egen mening jf de forudsigelige standardargumenter, der oftest fyger gennem luften.

Bekymringen er derimod møntet på palæstinensernes skæbne. Israel har mindre andel og ansvar i det, end den gængse opfattelse er i Vesten. Det er et folkefærd, som i uset grad fordummes af inkompetente og korrupte ledere, som ikke ejer evnen til selvkritik. Uden åbenhjertig, reel og konstruktiv dialog får de ikke mulighed for at udvikle deres eget. Det er også Den Frie Verdens ansvar – håber de skifter fokus en dag.

I MIFF føler jeg mig hjemme som sjældent tidligere. Rejsen er først lige begyndt, foreningen har perspektiv, kritisk diskussion. De mennesker jeg hidtil har truffet i MIFF, gør det til en spændende færd.

Vigtigst; Israel har langt flere venner ude blandt befolkningen end vi tror. Det er bl.a. os medlemmers opgave at inspirere disse til bl.a. medlemskab og bedre kendskab til fakta.

Rejsen er destinationen i sig selv.

Bliv medlem af MIFF her og hjælp os med at stå op for Israels ret til at bestå som verdens eneste jødiske land.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem