Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

MIFF Israel-konference 2019 – personlig beretning

MIFFs Israel-konference 2019 blev afholdt i Kristiansand, Norge d. 31-5 til d. 2-6. (Foto: MIFF)
MIFFs Israel-konference 2019 har givet mig et nyt syn på ting. Mit perspektiv på hvad der er vigtigt har ændret sig takket være de norske MIFFere og Israels venner.Når ting sættes i det rette perspektiv
Der er tidspunkter i livet som er skelsættende – øjeblikke som får dig til at se alt i et nyt lys. For mig var deltagelsen ved MIFFs Israel konference 2019 i Kristiansand, Norge (læs MIFFs rapport her)ét af de øjeblikke, hvor ting blev sat i deres rette perspektiv.

Sammen med MIFF er du en del af noget langt større
Konferencen satte ny rekord med over 200 deltagere. Det første som slog mig var den varme modtagelse og ubeskrivelige opbakning jeg blev mødt med af alle MIFFere.

Jeg fandt ud af at alle os som er en del af MIFF også er en del af noget langt større – en organisation, hvor alle arbejder for det samme mål: At tale Israels sag på vegne af alle de Israel-venner der er derude. MIFF samler nemlig alle Israel-venner uanset deres politiske og religiøse ståsted – det mærker du med det samme når du møder MIFF’ere – uanset om det er ansatte eller medlemmer. Alle er dedikerede og lægger al deres energi i at nå ud til flest mulig med det gode budskab!

Se alle videoklip fra konferencen her.


Israels ambassadør – israelerne fokuserer på samarbejde og liv
Konferencen bød på spændende foredrag og taler. Den israelske ambassadør i Norge, Alon Roth fortalte bla. om det moderne Israel – et land præget af innovation, et stærkt ønske om at samarbejde med resten af verden og en tro på det bedste i mennesket. Israelerne fokuserer på livet – ikke på terrortruslen eller død. Israelerne vil udvikle deres land yderligere og bidrage med det de er bedst til – at tænke ud boksen og finde løsninger. Roth leverede en inspirerende og hjertevarmende tale som vakte stor begejstring.


Leon de Winter – jødernes fremtid i Europa ser ikke lovende ud
Forfatteren, Leon de winter fortalte om at vokse op i Holland i en fattig, jødisk-ortodoks familie med en Holocaust overlevende mor. De Winter fortalte også, at han ikke tror på jøderne har en fremtid i Europa. Han mener de med tiden vil immigrere til Israel – landet, hvor de på trods af udfordringer vil kunne føle sig trygge. De Winters foredrag var rørende og spændende og han fik både tårer og smil frem hos flere af deltagerne.


Orit og Anat fik tårerne frem
Foruden årsberetninger og spændende spørgsmål fra deltagerne, var der også personlige beretninger fra to israelske kvinder som mærker truslen fra Gaza på egen krop. Orit Zadikevitch og Anat Maoz lever i kibbutzer tæt ved grænsen til Gaza. Sammen med deres familie forsøger kvinderne at leve en normal tilværelse – selvom den virkelighed de lever i er alt andet end normal. Orit og Anat fortalte bla. andet om deres dilemma, når luftalarmen lyder ved raketangreb fra Gaza og der kun er 10 sekunder til at nå i beskyttelsesrummet.

  • Hvordan kan du som mor sørge for at give dine børn en følelse af tryghed velvidende at du ikke kan nå at bringe dem i sikkerhed i tide?
  • Hvordan kan du opdrage dine børn til at tro på det bedste i mennesket, når der er dem som ønsker at skade dine børn?

Orit og Anat fortalte også at de ønsker fred og tryghed for deres børn og palæstinensernes børn. Begge kvinder drømmer om at leve i godt naboskab med palæstinenserne.

Orit og Anats fortælling ramte lige i hjertet, mange af tilhørerne græd og der var stående bifald.


Tidligere oberstløjtnant Grisha Yakubovich om samarbejdet med PA
Der var også foredrag af tidligere oberstløjtnant, Grisha Yakubovich. Grisha kom til Israel som en lille dreng fra Ukraine, hvor han blev udsat for voldsom antisemitisme. Grisha voksede op i en ultraortodoks-jødisk familie, men valgte at som voksen at blive sekulær. Begge hans forældre er Holocaust overlevende og stort set hele deres familie døde under krigen.

Grisha har i kraft af sin 30 årige militær-karriere indgående kendskab til, hvordan det palæstinensiske samfund fungerer og tænker. I dag holder han foredrag rundt omkring i verden om sine militærerfaringer. Grisha taler flydende arabisk og har i flere år haft et meget tæt samarbejde med de palæstinensiske myndigheder om eksempelvis sikkerhed. Det gjorde et stærkt indtryk da Grisha fortalte om en episode, hvor en palæstinensisk kvinde sprængte sig selv i luften ved en af sikkerheds-overgangene mellem Israel og Gaza. Grisha havde ansvaret for de israelske soldater som døde ved selvmords-angrebet og han måtte selv samle soldaternes ligdele sammen og fortælle familierne at deres sønner ikke ville komme hjem igen. Grisha fandt ud af, at kvinden som begik angrebet, havde gjort det på opfordring af sin mand efter mistanke om, at hun havde været ham utro. Hendes selvmordsangreb skulle således redde familiens ære. Det viste sig også at de palæstinensiske myndigheder vidste angrebet ville ske – alligevel valgte de ikke at advare Grisha forinden. Som Grisha sagde – kunne han ikke længere stole på de palæstinensiske myndigheder.


MIFF vokser – hjælp os med at vokse endnu mere!
MIFF i Danmark er i vækst og nye medlemmer kommer til på daglig basis. Det er vi ovenud lykkelige for og vi ved at med tiden vil MIFF blive stor nok til, at vi kan afholde en Israel-konference i København, hvor alle Israels venner og MIFFere kan samles og støtte hinanden i vores kamp for at tale Israels sag.

Selvom det var et tætpakket program er jeg kommet hjem med fornyet energi og kampgejst! Hvad med dig derude som elsker Israel – kom og vær med i MIFF, vær med til at gøre en forskel, vær med til at støtte Israel – Israel har brug for DIG, mig og os mere end nogensinde.
Meld dig ind i MIFF her.

Stor tak til alle norske MIFFere og Israels venner
Stor tak til alle jer vidunderlige MIFFere som har uddelt kram og opmuntring i løbet af konferencen – selvom jeg ikke kan huske jeres navn så har I gjort et stort indtryk på mig.

Tusind tak til MIFF Norge for jeres støtte og kærlighed til MIFF i Danmark, til Israel og til det jødiske folk. Uden jeres opbakning kunne vi ikke arbejde for Israels sag!Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem