Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Misvisende billede fjernet fra Norges største nyheds-hjemmeside – takket være et MIFF-medlem i Kristiansand

Screen-shot fra forsiden af vg.no søndag 6. mai 2018.
Screen-shot fra forsiden af vg.no søndag 6. mai 2018.
"Vær varsom med brug af billeder i en anden sammenhæng end den oprindelige" siges det i de norske pressetiske retningslinier. En vaks MIFF-medlem fra Kristiansand gjorde en VG-journalist opmærksom på, at reglen vist var brudt - og billedet blev fjernet! Det nytter at blande sig.

I Norge omfatter de etiske retningslinier for journalisme en kortfattet opremsing af regler under overskriften “Vær Varsom”-Plakaten. En vaks MIFF-medlem fra Kristiansand gjorde en VG-journalist opmærksom på, at der var brugt en meget tvivlsom billede – i brud med reglen “Vær varsom med brug af billeder i en anden sammenhæng end den oprindelige.”

Og hvad havde VG så gjort? Fra morgentimerne og langt ud på dagen søndag den 6. maj var der en overskrift på forsiden.

“Haaretz: Seks dræbt på Gazastriben”. Illustrationsbillede (se ovenfor) skulle vise et nedslag af tåregas granater tæt på en stor gruppe palæstinensere, som forsøger at trænge ind over grænsen til Israel.

Men læser man artiklen (norsk) lærer man at drabene ikke havde noget at gøre med provokationerne og infiltrationsforsøgene langs grænsen at gør. Eksplosionen sket i en bolig i byen Deir al-Balah, og terror-organisationen Hamas oplyste, at det var 6 af deres medlemmer, som omkom.

Takket være vores medlem var billedet fjernet mandag morgen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem