Sejer for MIFF i Pressens Faglige Utvalg

MIFF fik støtte i vores vigtigste klagepunkt i Pressens Faglige Utvalg. NTB optrådte kritikværdigt og artiklen skabte misvisende indtryk, konkluderede et enstemmigt udvalg.
Pressens Faglige Utvalg behandler MIFFs klage på NTB-artikel 28. april 2021. (Skærmdump fra YouTube/ Journalisten.no)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Her er en kort opsummering af sagen – læs hele sagsforløbet HER på norsk.

13. januar sendte MIFF en klage til Pressens Faglige Utvalg på en NTB-sag som vi mener brød flere punkter i Vær Varsom-plakaten.

– NTB har givet sagen en vinkling som der ikke er grundlag for i fakta. Hensigten lader til at have været tilsværtning af Israel. Derfor fremstår det som en dæmoniserende kampagnejournalistik på et meget sensitivt område, nemlig medicinsk bistand. Den type journalistik har NTB flere gange tidligere gjort sig skyldig i. Det er på tide at PFU påpeger at det er et brud på pressens etiske retningslinjer, skrev MIFF.

I februar kom NTB med et forsvar af deres artikel, men MIFF så det som en forstærkning af vores klage. MIFF skrev blandt andet: «Vi understreger at alle kilderne som NTB henviser til i deres svar, har et betydeligt omfang af information som formidler israelske perspektiver, men de er systematisk blevet fjernet fra den indklagede artikel fra 10. januar. NTB har brudt god presseskik ved at undgå bredde og relevans i valg af kilder. Således forstærker NTBs svar MIFFs klage.»

28. april bleve sagen behandlet i Pressens Faglige Utvalg. Debatten i udvalget [se i YouTube-klippet fra 3.48.20] endte med en enstemmig tilslutning til sekretariatets indstilling. Læs mere HER på norsk.

Se MIFFs Live-sending i dag om sagen:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelEU: FN-skoler bruger palæstinensiske skolebøger med had og vold
Næste artikelIsrael får top placering i Corona-håndtering
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise