Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Sejer for MIFF i Pressens Faglige Utvalg

Pressens Faglige Utvalg behandler MIFFs klage på NTB-artikel 28. april 2021. (Skærmdump fra YouTube/ Journalisten.no)
MIFF fik støtte i vores vigtigste klagepunkt i Pressens Faglige Utvalg. NTB optrådte kritikværdigt og artiklen skabte misvisende indtryk, konkluderede et enstemmigt udvalg.

Her er en kort opsummering af sagen – læs hele sagsforløbet HER på norsk.

13. januar sendte MIFF en klage til Pressens Faglige Utvalg på en NTB-sag som vi mener brød flere punkter i Vær Varsom-plakaten.

– NTB har givet sagen en vinkling som der ikke er grundlag for i fakta. Hensigten lader til at have været tilsværtning af Israel. Derfor fremstår det som en dæmoniserende kampagnejournalistik på et meget sensitivt område, nemlig medicinsk bistand. Den type journalistik har NTB flere gange tidligere gjort sig skyldig i. Det er på tide at PFU påpeger at det er et brud på pressens etiske retningslinjer, skrev MIFF.

I februar kom NTB med et forsvar af deres artikel, men MIFF så det som en forstærkning af vores klage. MIFF skrev blandt andet: «Vi understreger at alle kilderne som NTB henviser til i deres svar, har et betydeligt omfang af information som formidler israelske perspektiver, men de er systematisk blevet fjernet fra den indklagede artikel fra 10. januar. NTB har brudt god presseskik ved at undgå bredde og relevans i valg af kilder. Således forstærker NTBs svar MIFFs klage.»

28. april bleve sagen behandlet i Pressens Faglige Utvalg. Debatten i udvalget [se i YouTube-klippet fra 3.48.20] endte med en enstemmig tilslutning til sekretariatets indstilling. Læs mere HER på norsk.

Se MIFFs Live-sending i dag om sagen:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem