Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kirkeministeren om planlagt anti-israelsk demonstration på Danmarks befrielsesdag: – Historieløst at sidestille den jødiske stat med nazisterne

Morten Dahlin (V) er minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde. (Foto: Marie Hald, Folketinget)
Morten Dahlin (V): - Det er historieløst at sidestille den jødiske stat med nazisterne. Det er skamløst at tage danske modstandsfolk til indtægt for sine synspunkter om Israel. Og kan man for fanden ikke lade os fejre befrielsen uden at alt skal handle om Mellemøsten?

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er hadet mod Israel og jøder eksploderet globalt.

Siden massakren mod Israel og Israels krig mod Hamas, har organisationen Alle På Gaden for et Frit Palæstina demonstreret hver lørdag. Nu vil organisationen også være på gaden den 5. maj, skriver Jyllands-Posten

Anti-israelske demonstrationer på Danmarks befrielsesdag møder hård kritik, blandt kritikerne er flere efterkommere af danskere som sad fanget i tyske koncentrationslejre. En af dem er Troels Beha Pedersen – hans far sad fanget i tysk koncentrationslejr. Troels fortæller på mediet X: »Min far sad i kz-lejr fra han var 17 til 19 år, hvor han blev befriet nord for Berlin maj 1945. Det er uanstændigt I inddrager hans offer i jeres politiske sag. Og det er uanstændigt over for de efterladte som har 5. maj som vores helt specielle dag, hvor vi mindes vores nære,«

Kirkeministeren: – Historieløst at sidestille den jødiske stat med nazisterne, på X skriver Morten Dahlin (V): »Det er historieløst at sidestille den jødiske stat med nazisterne. Det er skamløst at tage danske modstandsfolk til indtægt for sine synspunkter om Israel. Og kan man for fanden ikke lade os fejre befrielsen uden at alt skal handle om Mellemøsten?«

Kirkeministeren fortsætter: »Totalt skamløst. Alle har ret til at demonstrere, men helt forkert at inddrage de danske modstandsfolk i det her. Og sidestillingen mellem Israel og nazisterne er så forskruet at jeg mangler ord. Lad os nu fejre Danmarks befrielse uden at det hele skal handle om Palæstina,«

Elise Bjerkrheim, der er tidligere folketingskandidat for Frie Grønne Elise Bjerkrheim vil deltage i den anti-israelske demonstration på Danmarks befrielsesdag, hun udtaler: »Det er formentlig et tilfælde, at det ligger søndag den 5. maj og ikke lørdag den 4. maj.«

Hun tilføjer: »Sidste år på denne dag udtrykte statsministeren solidaritet med Ukraine, der også er besat. Så, jeg synes, at det ville være specielt, hvis man ikke kan gøre det samme for Palæstina i år. Der foregår måske folkedrab lige nu. Og så siger man ”aldrig mere” samtidig med, at der måske er et ”aldrig mere,” der foregår lige nu,«

Vil ikke undskylde: »Jeg vil ikke undskylde, men jeg har sympati for, at man kan føle sig påvirket af det her, og jeg kan jo se, at det er faldet mange for brystet. Jeg synes, det er hyklerisk, at man kan lukke øjnene for, hvad der sker i Gaza og samtidig være fortaler for ”aldrig mere” den 5. maj,«

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem