Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Se hvorfor politiker er rasende over at blive kaldt ‘barnemorder’ og hvorfor Coca-Cola boykottes af flere danske spisesteder

Troels Lund Poulsen er vicestatsminister, forsvarsminister og formand for Venstre. (Foto: https://www.dr.dk/nyheder/politik/barnemorder-raabte-de-efter-topministrene-og-det-har-nu-gjort-troels-lund-poulsen)
Troels Lund Poulsen: - Jeg tror, at alle af os, der har børn, ved, at det ikke er noget, man kalder folk. Det er simpelthen så vulgær brug af ord, at jeg vil ikke finde mig i det. Jeg vil ikke finde mig i, at vi skal udsættes for det her.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er verdens eneste jødiske stat blevet udsat for hidtil usete angreb, inkl. flere tusind raketangreb mod israelske byer og internationale boykot-kampagner på flere fronter.

Troels Lund Poulsen: – Jeg vil ikke finde mig i at blive kaldt barnemorder, et nyligt arrangement med deltagelse af blandt andet statsminister Mette Frederiksen (S), udenrigsminister Lars Løkke Rasumssen (M) samt Vicestatsminister, forsvarsminister og Venstre formand Troels Lund Poulsen, blev afbrudt af anti-israelske demonstranter, skriver DR.

Arrangementet var en EU-quiz arrangeret af Moderaterne på Restaurant Gorilla i Kødbyen i København, men på et tidspunkt sluttede den hyggelige aften brat og stemningen blev meget utryk.

Demonstranter råbte: – barnemorder, I har blod på jeres hænder, udenrigsministeren bad demonstranterne om at tale pænt og flere af demonstranterne blev fjernet fra stedet. Men efter de tilbageværende demonstranter fortsatte med at afbryde arrangementet, blev Moderaterne tvunget til at afbryde EU-quizzen.

Statsministeren forlod stedet med det samme, mens udenrigsministeren forsøgte at tale med nogle af demonstranterne. Udenrigsministeren tilføjede: – Jeg vil gerne have den her samtale, men jeg vil ikke råbes ad. Demonstrationen er “en lidt ærgerlig måde at gøre det på.

Troels Lund Poulsen forblev rolig og udtalte: – Det her er et trist lavpunkt for dansk demokrati.

Instagram skrev Troels Lund Poulsen: – Det skulle have været en hyggelig og oplysende aften, men det blev modsatte. Det blev utrygt, og vi blev beskyldt for at være ‘barnemordere’.

Spurgt ind til hvordan han oplevede, hvad skulle have været en hyggelig aften, udtalte han: – Det oplevede jeg i bund og grund som en skændsel mod dansk demokrati. En helt bevidst sabotageaktion for at ødelægge en EU-quiz. Jeg ved godt, det er store ord, jeg siger, men at velintegrerede folk, der bor i Danmark – at de kan finde på at gøre det – er jeg faktisk meget, meget trist over.

Spurgt ind til demonstranternes bevægrunde for at demonstrere, udtalte Han: – Jeg synes jo som oftest, at man respekterer, når der bliver afholdt et møde, at man enten kan sige noget til os, inden vi kommer, eller gøre det bagefter. Det var slet ikke det, man ønskede. Man ønskede provokationen, man ønskede kampen i rummet for at ødelægge en aften.

Og den der destruktive adfærd, synes jeg, vækker til stor eftertanke.

– Det er der jo ikke nogen let løsning på, men det viser i bund og grund et samfundsproblem, som er ved at opstå. At en konflikt i Mellemøsten flytter ind i Københavns gader og bliver brugt – og i dén grad nu misbrugt – til at ødelægge vores demokrati.

– Jeg tror, at man på mange EU-møder frem mod 9. juni (EP-valgdagen, red.) vil se, at den her diskussion kommer. For der er nogle personer i det miljø omkring dem, der var der i går, der ønsker at destabilisere EU-diskussionen og simpelthen køre den ud på et skråplan, fordi man ikke ønsker, at demokratiet må fungere.

– Det er stærkt, stærkt begrædeligt og jo også noget, som man kun kan fordømme i allerhøjeste grad.

Tilbage i marts blev statsministeren udsat for lignende demonstration under sin 8. marts tale på Kvindernes internationale kampdag i Vega. Demonstranterne tvang statsministeren til at afbryde sin tale og forlade stedet.

Ifølge Troels Lund Poulsen er det hans oplevelse, at demonstranterne har fokus på statsministeren, men også retter deres vrede mod ham: – Men jeg oplever det jo selv i går, da jeg gik derfra stille og roligt, at jeg bliver råbt efter, bliver beskyldt for fuldstændig uacceptable ting – ‘barnemorder’ og lignende.

– Jeg tror, at alle af os, der har børn, ved, at det ikke er noget, man kalder folk. Det er simpelthen så vulgær brug af ord, at jeg vil ikke finde mig i det. Jeg vil ikke finde mig i, at vi skal udsættes for det her.

– Og det ved jeg jo godt kommer med en pris. For når jeg nu er så ærlig, som jeg er i forhold til at sige fra, som jeg ikke har været før, er jeg helt opmærksom på, at jeg selvfølgelig også nu påkalder mig en endnu større opmærksomhed. Men nok må være nok, og nu sætter jeg også grænsen for, hvad jeg vil finde mig i.

Både politiet og PET havde informeret om at der ville komme demonstranter til EU-quiz’en. Derfor var sikkerhedsforanstaltninger også derefter og alle gæster fik tjekket identitet og tasker ved indgangen.

Troels Lund Poulsen ser det som “en forkert måde at lave demokrati på” og tilføjer: – Vi taler ikke om, at vi er i Mellemøsten – vi taler om, at vi er i København.

Han er også bekymret over at partiets fremtidige arrangementer vil kræve forhøjet sikkerhed: – Hvis vi befinder os i hovedstadsområdet og afholder møder med blandt andet min deltagelse, bliver vi nødt til at gøre det, som vi gjorde i går – så bliver der nødt til at være vagter på, og vi bliver nødt til at gøre politiet opmærksomme på, at det finder sted.

Også statsministeren har udtalt sig om det, der skete under EU-quiz arrangementet: – Det er et demokratisk problem, når man mødes i den ene eller den anden sammenhæng og gerne vil diskutere dansk politik eller europæisk politik, at der så er nogen, der forsøger at lukke munden på stadig flere af os.

Spurgt ind til om demonstrationerne skyldes hendes person, svarede statsministeren: – Nej, det har jeg ikke nogen grund til at tro. For det er jo noget, der vedrører en krig, som finder sted rigtig, rigtig langt fra Danmark. Og ligegyldig hvordan man vender og drejer det, er det enormt udansk, at man forsøger at lukke munden på andre mennesker og dermed stille og roligt – og det er nok også det, nogle af dem rigtig gerne vil – skridt for skridt ødelægge vores eget demokrati. Og det skal de selvfølgelig ikke få lov til.

Organisationen PalActions har skrevet på Facebook og Instagram at de stod bag demonstrationen under EU-quiz’en og 8. marts arrangementet i Vega.

Også McDonald’s og Coca-Cola udsættes for hetz:

Flere McDonald’s restauranter i Danmark er blevet udsat for rotteangreb, fordi kæden også sælger fastfood i Israel.

Coca-Cola er blevet boykottet af flere danske spisesteder, i skrivende stund har mindst 28 spisesteder igangsat kampagnen ‘Don’t buy blood’ mod Coca Cola, fordi de sælger sodavand i Israel, skriver Ekstra Bladet.

En restaurantejer fortæller at han hyldes for sin boykot på Instagram-profilen Spispalestine.

De fleste restauranter som har boykottet Coca-Cola ligger på Nørrebro.

Inspirationen til at boykot-kampagnen kommer fra NGO’en Friends of Al-Aqsa.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem