Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Dansk turist fortæller om at blive fanget af raketregn i Tel Aviv

I går blev danske Lisa fanget i raketregn fra Gaza mod Tel Aviv. På billedet ses israelere i Tel Aviv fanget under raketangreb fra Gaza i 2014. (Foto: Israelsforsvarshær, 9. juli 2014, flickr)
Danske medier fortæller sjældent, hvordan danskere oplever raketangreb fra Gaza. Her fortæller Lisa om raketregn midt i Israels metropol.

I skrivende stund er flere israelske byer blevet angrebet af mere end 850 raketangreb fra Gaza og mens raketregnen fortsætter, har MIFF gennemgået de danske mediers Israel-dækning. Det sker kun sjældent at terrorkrigen mod Israel dækkes med en dansk vinkel. Derfor var det en positiv overraskelse at læse Ekstra Bladets interview med danske Lisa, der blev fanget af raketregn mod Tel Aviv.

Sådan ser det ud når raketter fra Gaza rammer Israels indbyggere:

l interviewet fortæller Lisa Hein Ruggaards, om at blive fanget på gaden af sirener og lyden af raketangreb fra Hamas-kontrolleret Gaza.

Forestil dig at flere danske byer blev angrebet af flere hundrede raketangreb i løbet af få timer, hvad ville du gøre? Siden i går er Israel blevet angrebet af mere end 500 raketter af den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ).

PIJ er den næststørste terrorgruppe i enklaven efter Hamas, der har haft den fulde kontrol over Gaza siden deres blodige kup mod Fatah i 2007. PIJ og Hamas støttes begge af Iran og har som erklæret mål at udslette Israel med alle midler.

Her fortæller Lisa til Ekstra Bladet om at sidde i beskyttelsesrum to gange i løbet af i går: – Jeg går ned ad gaden tidligere på dagen, og så går sirenerne pludselig i gang. Så er der en dame bag mig, der siger, at der er missiler på vej.

Lisa fortsætter: – Så vi skyndte os tilbage til der, hvor vi bor. Der kunne vi så se nogle andre beboere, som tog os med i et beskyttelsesrum.


Lisa og hendes amerikanske kæreste, der netop nu rejser rundt i verden, var havnet i Israels metropol Tel Aviv, hvor de bor i en bolig mod at passe beboernes hunde.

Parret regnede med at de skulle nyde den israelske sommer, og anede ikke at raketangreb var på vej mod Tel Aviv.

Lisa fortæller at hun tog raketangrebene med ro: – Jeg tror, at når man rejser meget ud i verden, så er man med på, at der er en vis risiko. Jeg kunne også blive hjemme og få en blodprop i sofaen. Jeg tror ikke, vi bliver bange helt så let.

I Tel Aviv er indbyggerne “heldige” – de har omkring 1 minut til at nå i sikkerhed, når raketalarmen lyder. Israelere som lever tættere på Gaza har kun 15 til 0 sekunder til at søge dækning!

I går sad omkring 1,5 millioner israelere i beskyttelsesrum under raketregn. Lisa fortæller at folk sætter liden til at Israels missilforsvarssystem Iron Dome nedskyder alle raketterne, alligevel slipper nogle raketter igennem.

Lisa hørte raketeksplosioner mens hu nsad i beskyttelsesrum:- Vi kan tydeligt høre nedslagene. Til at starte med tænkte jeg, om det var torden, men der er ikke en sky på himlen hernede. Og bum, så kom nedslagene.

Lisa har tidligere oplevet at stå midt i farlige situationer – i 2019 var hun i Christchurch i New Zealand, da et terrorangreb mod en moske kostede 51 mennesker livet.

Lisa fortæller at der skal meget til for at gøre hende bange: – Jeg har bare rejst meget, og så er risikoen vel bare lidt større, tænker jeg. Der er jo også så meget andet, jeg så har været forskånet for.

Israels sikkerhedsmyndigheder meddelte i går at alle indbyggere skulle forberede sig på flere raketangreb og Lisa var klar: – Jeg sørger da for at have nattøj på og have trøje og sko liggende ved siden af min seng, så jeg lynhurtigt kan hoppe i det og komme ned i beskyttelsesrummet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem