Ap-politiker Tove Karoline Knutsen i Kringkastingsrådet 11. marts 2021. (Skærmdump fra nrk.no)

Forvirring i Kringkastingsrådet

– Ret skal være ret, og vi skal være præcise i al vores journalistik. Det var vi ikke helt her, og det bliver upræcist at sige at vaccinerne blev blokeret, sagde NRKs udenrigschef Sigurd Falkenberg Mikkelsen i Kringkastingsrådet 11. marts.

Det er ingen grund til at tro på NRKs propaganda om at vacciner til Gaza blev «blokkeret længe», skrev MIFF efter Dagsrevyen 23. februar. NRK holder sig ikke til fakta, og resultatet bliver dæmonisering af Israel, meldte MIFF i et videoklip på YouTube og Facebook.

Og der var ikke grund til at tro på NRK. Det bekræftede NRK Dagsrevyen dagen efter, da de kom med en præcisering.

Andre end MIFF indklagede indslaget 23. februar til Norges Kringkastingsrådet, og klagen(erne) blev behandlet i mødet 11. marts.

NRKs udenrigschef Sigurd Falkenberg Mikkelsen begyndte med at komme med selvkritik. Værre var det som to af rådets medlemmer kom med. Se hvad de sagde og MIFFs faktatjek i MIFFs direkte sending torsdag aften.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp