Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hvordan sætter man fingeren på journalistiske og redaktionelle uhæderligheder?

Hvad stiller man op mod udeladelse, nedtoninger, antydninger/insinuationer, misvisende valg af billeder, tegninger og overskrifter? MIFF DK indleder et projekt herom, som vil blive udgivet i små bidder.
Følg dette indlæg, da det bliver opdateret løbende! – Senest opdateret 31. maj kl. 11.30 (dansk sommertid)

Internt kalder vi dem nok “svinestreger”. Udadtil, når vi ikke ønsker at støde nogen fra os, kan vi tale om journalistiske uhæderligheder:

Udeladelser, nedtoninger, antydninger/insinuationer, fakta og halve sandheder præsenteret uden kontekst … Alle disse virkemidler, har vi gode grunde til at mene, bidrager til en forgiftning af offentlighedens generelle indtryk af Israel og til en undervurdering af de trusler, som Israel står over for. Udtalelserne er som oftest indlejret i henkastede bemærkninger og indskudte sætninger, som i nogle tilfælde ikke har meget med artiklens substans at gøre. Redaktionerne bidrager ofte til miseren med valg af billeder og tegninger, billedtekster, rubrik (artiklens overskrift), underrubrik (den korte uddybende tekst), overskrifter mellem afsnittene og layout af artiklen i forhold til resten af udgivelsen.

Den slags er utrolig svært at påtale, uden at reaktionen er “nåh jo, alle oplever og tolker forskelligt” ….. Og i nogle tilfælde er det muligvis sådan, at forfatteren/redaktionen ikke er bevidst om sin brug af virkemidler. Sommetider ønsker man måske slet ikke at behandle emnet negativt – og der kan efterfølgende forekomme rettelser; dog har jeg personligt endnu ikke set en indrømmelse eller en undskyldning. Det kan være svært for anstændige mennesker, herunder også journalister, at se i øjnene, at de er blevet soldater i propagandakrigen mod Israel.

Derfor er MIFF DK i gang med at lave en slags drejebog til, hvordan man sætter fingeren på journalistiske og redaktionelle uhæderligheder. Vi vil bygge drejebogen op i småbidder – med korte eksempler.

I nogle tilfælde vil vi genoptrykke sammenhængende indlæg, hvorfra eksempler hentes.

LISTE OVER GENOPTRYKTE INDLÆG PER DD:

“Kære Eva Plesner … din artikel om Netanyahus popularitet er … øhm … problematisk” – Hans Knudsens udveksling med journalisten Eva Plesner – Jyllandsposten, 30.-31. maj 2018. Udvekslingen inkluderer Plesners svar til Hans, og Hans’ blændende gode svar til hende.

 

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem