Misvisende billede fjernet fra Norges største nyheds-hjemmeside – takket være et MIFF-medlem i Kristiansand

“Vær varsom med brug af billeder i en anden sammenhæng end den oprindelige” siges det i de norske pressetiske retningslinier. En vaks MIFF-medlem fra Kristiansand gjorde en VG-journalist opmærksom på, at reglen vist var brudt – og billedet blev fjernet! Det nytter at blande sig.

Screen-shot fra forsiden af vg.no søndag 6. mai 2018.
Screen-shot fra forsiden af vg.no søndag 6. mai 2018.
Støtter du det jødiske folks ret til et nationalt hjemland? Klik her for at blive medlem af MIFF fra kun kr. 3, - om ugen

I Norge omfatter de etiske retningslinier for journalisme en kortfattet opremsing af regler under overskriften “Vær Varsom”-Plakaten. En vaks MIFF-medlem fra Kristiansand gjorde en VG-journalist opmærksom på, at der var brugt en meget tvivlsom billede – i brud med reglen “Vær varsom med brug af billeder i en anden sammenhæng end den oprindelige.”

Og hvad havde VG så gjort? Fra morgentimerne og langt ud på dagen søndag den 6. maj var der en overskrift på forsiden.

“Haaretz: Seks dræbt på Gazastriben”. Illustrationsbillede (se ovenfor) skulle vise et nedslag af tåregas granater tæt på en stor gruppe palæstinensere, som forsøger at trænge ind over grænsen til Israel.

Men læser man artiklen (norsk) lærer man at drabene ikke havde noget at gøre med provokationerne og infiltrationsforsøgene langs grænsen at gør. Eksplosionen sket i en bolig i byen Deir al-Balah, og terror-organisationen Hamas oplyste, at det var 6 af deres medlemmer, som omkom.

Takket være vores medlem var billedet fjernet mandag morgen.

Tidligere artikelMellemfolkeligt Samvirkes misinformation om Gaza i DR2Dagen
Næste artikelAfsløring af 25 venstrefløjs- og arabiske myter fra et arabisk venstrefløjs-perspektiv
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Dina Grossman (f. 1948 i USA) er frivillig daglig leder og redaktør for MIFF. Pensioneret fra bl.a. stillinger som lærer, forsker, forfatter, IT-specialist. Dina har valgt at bo i Danmark siden 1978 og har dobbelt statsborgerskab. Hun har bidt mærke i, at der næsten hele tiden spredes giftige halvsandheder og hele løgne om Israel, som er fordummende og had-fremmende. Hun kan ikke ha' det!