Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel har angiveligt bombet palæstinensisk terrorgruppes base i Libanon

Et israelsk F-16 fly letter fra en israesk flybase. (Foto: Avihai Soher, Israel Air Force)
Gruppen har tætte bånd til den libanesiske terrorgruppe Hizbollah.

Arabiske medier rapporterer mandag morgen, at israelske jægerfly har gennemført et luftangreb dybt inde i Libanon mod en base, der tilhører en palæstinensisk terrorgruppe. Angrebet finder sted på et tidspunkt med høj spænding i området.

Det påståede angreb kom få timer efter, at Hizbollahs leder Hassan Nasrallah truede med at skyde alle israelske jægerfly fly ned, hvis de krænkede libanesisk luftrum. Ifølge rapporter blev en base, som tilhører terrorgruppen
People’s Front of Palestine Liberation – Den generelle kommando blev ramt. Den syrisk-baserede gruppe har tætte bånd til den libanesiske terrorgruppe Hizbollah og kæmper på den syriske diktator Bashar Assads side.

Angrebet fandt sted i Bekaa-dalen i det østlige Libanon nær grænsen til Syrien. Videoklip på de sociale medier viser eksplosioner efterfulgt af kraftig antiluft skyts.
En talsmand for gruppen fortalte avisen Al-Hadath, at “den israelske bombning i Bekaa ikke nåede sine mål” uden dog at komme med yderligere detaljer.

Det israelske forsvar har ikke kommenteret påstandene. I tidligere sager, hvor Israel angiveligt har udført angreb i Bekaa-dalen, har dets mål været at standse overførslen af ​​avancerede våben fra Iran til Hizbollah via Syrien.

People’s Front of Palestine Liberation – Den generelle kommando, som blev splittet fra People’s Front of Palestine’s Liberation i 1968, var ansvarlig for en række grusomme terrorangreb i Israel i 1970’erne og 1980’erne. De angreb blandt andet en skolebus i det nordlige Israel. Ni børn og tre voksne blev dræbt.

Gruppen forsvandt under jorden i slutningen af ​​1980’erne, men har altid arbejdet tæt sammen med Hizbollah. Den palæstinensiske terrorgruppe dukkede op igen i 2011, da den syriske borgerkrig brød ud.

Hvis Israel stod bag nattens angreb, er det det andet på kort tid. I lørdags angreb Israel en Iran-tilknyttet base i Syrien. Fra denne base blev Kamikza-droner med sprængstof sendt til flere mål i det nordlige Israel. Den israelske efterretning blev opmærksom på planerne og stoppede angrebet, inden de blev gennemført.

Premierminister Benjamin Netanyahu advarer nabolandene om, at de vil blive holdt ansvarlige for eventuelle angreb fra deres territorium.

-Vi tåler ikke angreb på Israel fra nogen af ​​landene i området. Ethvert land, der tillader at deres territorium bruges til at angribe Israel, vil bære konsekvenserne. Jeg understreger: Staten bærer konsekvenserne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem