Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Finn Rudaizky: – Hvor er kulturborgmesterens protest over diskriminerende udelukkelse af israelsk teaterprofessor?

Mia Nyegaard, er Københavns kultur- og fritidsborgmester (Foto: https://www.kk.dk/politik/borgmestre/kultur-og-fritidsborgmester)
CPH STAGE vendte på en tallerken efter protesterne væltede ind over deres afinvitation af israelsk teaterprofessor.

De seneste dage har den politiske debat raset efter den israelske teaterprofessor Dr. Roy Horowitz først blev inviteret af CPH STAGE til en teaterfestival i København og herefter blev afinviteret af CPH STAGE fordi de ville undgå »det, der skete i Vega«

CPH STAGE’ henvisning til Vega refererer til 8. marts (kvindernes internationale kampdag), hvor statsministeren blev buhet ned fra scenen af pro-palæstinensiske demonstranter. Statsministeren har efterfølgende advaret om at demokratiet i Danmark er i fare.
Flere ministre udtalte at de følte sig utrygge i Vega.

Skærmdump: https://www.facebook.com/finn.rudaizky

CPH STAGE’ beslutning om at afinvitere den israelske professor fik flere ministre og politikere op af stolen.

Blandt protesterne var Nikolaj Bøgh, de konservatives rådmand på Frederiksberg: »Hvis man mener, at alle israelere på en eller anden måde er impliceret i krigen i Gaza, så udstiller man et folk som nogen, man ikke vil have noget med at gøre. Det puster til den antisemitisme, vi allerede nu ser i samfundet,« »Som jeg ser det, har CPH STAGE lavet sin egen kulturboykot af Israel. Det kan vi ikke acceptere, slet ikke med økonomisk støtte fra Frederiksberg Kommune.«

Pia Kjærsgaard kaldte CPH STAGE’ beslutning for »jødebashing« og gik til justitsministeren.

Skærmdump: https://www.facebook.com/finn.rudaizky

CPH STAGE’ beslutning om at afinvitere den israeske professor stod også til at få økonomiske konsekvenser. Finn Rudaizky skrev på Facebook: – Hvis formand for CPH STAGE, Pia Allerslev, fastholder afvisning af den israelske teaterprofessor, Roy Horowitz, så vil jeg sørge for, at Københavns Borgerrepræsentation, på sit næste møde, kommer til at tage stilling til et forslag om, at CPH STAGE, ikke fremover skal modtage kommunale skattekroner. Det kan altså ikke være rigtigt, at vi skal belønne foreninger, som udøver kulturboykot mod et andet land – og uden at der foreligger en vedtagelse af det i Folketinget.

Det er fortsat meget uforståeligt, at kulturborgmesteren er fuldstændig tavs.

Det kan da ikke være en svær sag at forholde sig til. Og vel slet ikke for en kulturborgmester, som altid taler om mangfoldighed og tolerance.

Efter flere protester, besluttede CPH STAGE igen at invitere professoren til København.

Tilbage står mange ubesvarede spørgsmål.

I går skrev den københavnske lokal politiker Finn Rudaizky følgende i 24NYT:

Den holdningsløse borgmester

Da CPH STAGE foretog sin dramatiske, diskriminerende udelukkelse af den israelske teaterprofessor Dr. Roy Horowitz, til dette års CPH STAGE festival, væltede det ind med protester mod udelukkelsen.

En der ikke protesterede var den radikale kulturborgmester i København, Mia Nyegaard. Hun “nåede” det ikke. Og det tror jeg slet ikke er nogen tilfældighed. Derimod nåede Borgmester på Frederiksberg, Michael Vindfeldt (S), lige med det samme, at sende et brev til festivaldirektør Morten Krogh og bestyrelsesformand Pia Allerslev, hvor han i skarpe vendinger protesterede over, at CPH STAGE, havde trukket sin invitation til den israelske professor tilbage. Samme dag, den 21/3, nåede Mia Nyegaard alligevel noget. Ikke en protest, som den socialdemokratiske borgmester Michael Vindfeldt havde sendt, men derimod et brev til CPH STAGE, hvor Mia Nyegaard, som kommentar til at udelukke israeleren bl.a. skrev “at jeg tager den beslutning til efterretning”.

Altså ingen protest som fra Frederiksbergs borgmester. Tværtimod. Vi vil sikkert snart høre, at Mia Nyegaard, ikke havde tid. Så lad os da bare glæde os over, at f.eks. Nikolaj Bøgh (K), Lars Weiss (S), Klaus Mygind (SF), Pia Kjærsgaard (DF), Karina Bergmann (K), Søren Espersen (DD), Kulturministeren og undertegnede, alle nåede at protestere offentligt. Protesterne hjalp. Israeleren bliver alligevel inviteret. Godt vi andre politikere ikke var så holdningsløse som den københavnske kulturborgmester.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem