Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk tv-serie om teenagere på besøg i koncentrationslejr nomineret til Emmy

På billedet ses tre israelske teenagere under March of The Living, hvor Holocaust-overlevende og flere tusind deltagere fra hele verden gik fra Auschwitz til Birkenau på Yom Hashoah i markering af 80-årsdagen for ghetto Warszawa-oprøret, Polen, 18. april 2023. (Foto af Yossi Zeliger/TPS).
I serien kommer de israelske teenagere helt tæt på det jødiske folks skæbne under Holocaust.

Israelsk tv-miniserie om israelske teenagere, der er rejst med skolen til nazistiske koncentrationslejre i Polen, er blevet nomineret til en Emmy, skriver The Algemeiner.

Serien hedder Memory Forest (på hebraisk Kol Od Balevav – sætningen er den første linje i Israels nationalsang Hatikvah). Serien blev skabt af Chen Kleiman, instrueret af Roman Shumunov og produceret af Israels public service kanal KAN (svarende til DR).

Serien konkurrerer om en Emmy i kategorien kids live action mod Gudetama: An Eggscellent Adventure fra Japan, Heartbreak High fra Australien og Tierra Incógnita fra Argentina.

I år konkurrerer 56 nominerede fra 20 lande og seks kontinenter i 14 kategorier. Vinderne vil blive annonceret ved den 51. International Emmy Awards Gala i New York City den 20. november.

Udover Memory Forest er den israelske journalist Itai Anghel også blevet nomineret til en Emmy i katogorien nyheds- og dokumentarfilm sin film Last Stop Before Kyiv om den russiske invasion af Ukraine.

Itai Anghel har vundet Sokolov-prisen for journalistik i Israel. Han er kendt for sin dybtegående krigskorrespondance og har dækket flere konfliktzoner i 30 år. Han er også den eneste israeler, der har dokumenteret ISIS indefra. Han er kendt for at færdes i de farligste hotspots i verden, hvorfra han rapporterer uden frygt for egen sikkerhed. Han forstår at komme helt tæt på dem han taler med og møder på sin vej mens han formidler, hvad der sker i konfliktzonerne. De fleste konflikter sker i regioner, hvor Israel ses som en ærkefjende. Itai løber en stor risiko i sit arbejde, der er ekstremt farlig. Anghel arbejder på israelsk tv for programmet Uvda (som betyder fakta på hebraisk). Programmet kan sammenlignes med CBS’ 60 Minutes.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem