Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Danmark vandt guld og sølv i historisk EM-U20 i atletik i Jerusalem

Stort tillykke til færøske Jónas Gunleivsson Isaksen med 400m guld og danske Sofia Thøgesen med 1500m sølv i U20-EM i atletik i Jerusalem. (Skærmdump: Jónas Gunleivsson Isaksen lige efter han vandt guld, https://allathletics.tv/videos/3623456/mens-400m-final)
For første gang er Israels hovedstad vært for EM-U20 i atletik. Færøske Jónas G. Isaksen vandt guld og Sofia Thøgersen vandt sølv for Danmark.

For første gang er Jerusalem vært for EU-mesterskabet i atletik for U-20. Mesterskabet er blevet afholdt siden 1964 og er det andet største atletikstævne, Jerusalem har været vært for i løbet af kort tid. Sidste år var Israels hovedstad vært for EU-mesterskabet i atletik U-18.

Danmark vandt guld og sølvJónas Gunleivsson Isaksen fra Færøerne og Sofia Thøgersen fra Danmark vandt henholdsvis guld og sølv i Jerusalem, skriver dansk-atletik.dk

En ny stjerne er født – dansk-atletik.dk skrev således om Jónas: – Ikke i Betlehem, men Jerusalem blev en stjerne onsdag født. Nok gjaldt Jónas Gunleivsson Isaksen i danske kredse som et helt særligt talent, men onsdag åbenbarede den 17-årige færing det for en større kreds, da han ved EM-U20 løb med guldet på 400 meter i 45,86 sek. Med præstationen kopierer han ikke bare Benjamin Lobo Vedels bedrift fra Eskilstuna 2015, men slår også dennes danske U20-rekord på 46,01. Som en ekstra bonus er det også en forbedring af norske Håvard Ingvaldsens to år gamle nordiske juniorrekord (45,94).

Elitechef Mikkel Larsen, der så Jónas i aktion i Jerusalem, udtaler: – Han er åbenlyst en fremtidens stjerne. Hans præstation i dag, hvor han går ud og leverer på det her plan, siger det hele.

I Torshavn fulgte trænerne med på skærmen – Jógvan Kristiansson Glerfoss, udtaler: – Jeg må ærligt sige, at jeg fik en klump i halsen. Jeg har trænet Jónas sammen med Debes (Hammersheimb, red.) siden han var seks år gammel. Det er lidt mærkeligt at sidde her, men vi har rejst til mange stævner i år, og var begge nødt til at blive hjemme og passe vore civile jobs. Jeg var godt klar over, at Jónas var i stand til løbe under 46 sekunder. Men at gå ud og gøre det, når det gælder, er noget andet. Han var meget fokuseret i dag, og har trænet godt. Og med hensyn til fremtiden, ved jeg, at han er i gode hænder som del af Dansk Atletiks elitearbejde.

Færøerne er ikke anerkendt af de internationale atletikforbund, derfor løb Jónas for Danmark.

Se Jónas løbe sig til guld i 400m løbet her.

Sofia Thøgersen vandt sølv
Sofia Thøgersen var favorit i finalen og det tegnede til dansk guld. Men tyrkiske Dilec Kosac fik kæmpet sig foran og vandt med 0,22 sekund over Sofia i 1500m.

Sofia fortalte European Athletics: – Jeg var nødt til at tage nogle positionskampe, og det kostede måske kræfter til sidst. Planen var at sætte en spurt ind og overraske de andre. Jeg fulgte min strategi, og ved ikke, hvad jeg kunne have gjort anderledes.

Læs mere om Danmark i EM-U20 her.

Se EM-U20 Live her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem