Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Gode tider i israelsk fodbold

Her ses Maccabi Haifa-fans feste under hjemmekampen mod PSG, 14. september 2022. (Foto: Flash90)
Efter sejr i Champions League og deltagelse i U21-EM ser det lyst ud for israelsk fodbold.

Den 27. september var en god dag for israelsk fodbold – her kvalificerede Israel sig til U21-EM i fodbold for mænd efter de slog Irland i straffesparkkonkurrence. Israels keeper Daniel Peretz reddede 3 straffe til Irland, derudover scorede han også selv en straffe. Kampen blev spillet på Bloomfield-stadion i Tel Aviv.

Det er tredje gang i historien Israel deltager i U21-EM. de kvalificerede sig også i 2007 og i 2013 hvor Israel var vært.

Lederen af israelsk fodbold, Erez Kalfon, lykønsker holdet for indsatsen i «spændende og tæt kamp».

– I har endnu en gang bevist at indsats, mod og tro på det I laver vil drive israelsk fodbold videre, siger han.

Næste år vil mesterskabet foregå i Georgien og Romænien. Ledende israelske politikere, blandt dem premierminister Yair Lapid, forsvarsminister Benny Gantz og oppositionsleder Benjamin Netanyahu har lykønsket U21-holdet.

Se højdepunkterne her:

Israels U19-landshold har også gjort det godt i år efter som det første israelske hold, nåede helt til finalen i U19-EM. Israelerne slog blandt andet Frankrig, men endte med at tabe 3-1 i ekstratid under finalen mod England.

Ikke kun israelske ungdomshold har klaret sig godt i år. Den 24. september vandt Israels herrelandshold i deres gruppe i UEFA Nations League, efter de slog Albanien på overtid foran et fyldt Bloomfield-stadion.

Sejren betyder at Israel havner i en bedre seedingruppe i EM og vil måske banne vejen for en enklere vej mod et EM-slutspil. Det er første gang Israel kvalificerer sig til Europamesterskabet i fodbold.

Sejren vil desuden give Israel en ekstra mulighed for at kvalificere sig til EM, så fremt de ikke klarer det direkte. Israel fik en noget enklere vej mod en en gruppesejr end hidtil wfter Rusland blev udelukket fra at være vært i gruppen grundet krigen i Ukraine. Det betød at Israel kun skulle vinde mod Albanien og Island.

Med Israel i seedingruppe 2, kan Norge komme til at møde Israel i EM-kvalificeringen og Israel er nu seedet højere end Norge. Tidligere lå Israel og Norge i samme seedinggruppe og kunne derfor ikke mødes i kamp.

Også Israels fodboldklub Maccabi Haifa klarer sig godt og spiller for første gang i Champions League

PS: Israel spiller i EM til trods for at landet er i Asien fordi mange muslimske og arabiske lande i Asien boykotter Israel og nægter at møde dem i kamp. Det er også af sikkerhedsmæssige årsager. Israel plejede at spille i det asiatiske fodboldforbund, men har siden 1980’erne spillet sine kampe mod europæiske modstandere. Israel blev fuldgyldigt UEFA-medlem i 1994.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem