Shira Haas. (Foto: Yonatan Sindel, Flash 90)

Shira Haas bliver Marvels israelske superhelt

Don't mess with Sabra💪

I 1980 blev den israelske superheltinde Sabra tilføjet Marvels univers.

Ordet Sabra (Tzabar på hebraisk) referer på hebraisk til indfødte israelere. Ordet Tzabar betyder også kaktusfrugt. Tzabar-frugten har lange pigge, en meget hård skald og kan klarer ekstreme klimatiske forhold. Indeni har Tzabar-frugten en sød og blød frugt.

I filmen Captain America: New World Order som kommer i 2024, vender superheltinden Sabra tilbage med den israelske skuelspiller Shira Haas. Du kender hende måske fra hendes hovedrolle i Netflix-serien Unorthodox.

Sabras superkræfter er styrke og udholdenhed. I tegneserierne optræder hun ofte iklædt i blå og hvid og med Davidstjernen på brystet – ligesom det israelske flag

I 2020 blev Haas nomineret til en Emmy for sin hovedrolle i Unorthodox. I serien spiller hun en ung ultrortodoks-Satmar kvinde. Serien er baseret på Debrah Feldmans egen historie som levede i Brooklyn og flygtede til Berlin for at leve et sekulært liv.

Haas blev også nomineret til Deutscher Fernsehpreis.

Haas spiller desuden også hovedrollen i den israelske Netflix-serie Shtisel.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp