Israels bobleslædehold var virkelig tæt på at deltage i Vinter-OL i Beijing. Foran ses frontperson Adam «AJ» Edelman. De andre på holdet er Amitay Tzemach (fra venstre), Ward Fawarsy, Menachem Chen, Roman Shargaev og Amit Haas. (Foto: Privat)

0,2 sekunder fra historisk OL-deltagelse

Det israelske hold var blot 0,2 sekunder fra at kvalificere sig til OL.

0,2 sekunder – så lidt skulle der til for at misse historisk første OL-deltagelse. 0,2 sekunder afgjorde det for det israelske bobleslædehold hvis mål det var at kvalificere sig til årets vinter-OL i Beijing.

Efter flere måneders intensiv træning og konkurrencer endte holdet med at slutte èn plads under Vinter-OL kvalificering. Holdets drivkraft, Adam «AJ» Edelman, som repræsenterede Israel i sportsgrenen skeleton under Vinter-OL 2018, fortæller at skuffelsen var stor og svær at sluge – især fordi de var så tæt på at nå i mål.

– 0,2 sekunder, det er bare ikke til at fatte, det er virkelig hårdt og vi kan ikke andet end være skuffet, siger Edelman til Times of Israel.

Men trods skuffelsen har ikke han og holdet ikke tænkt sig at give op. Nu ser de frem mod Vinter-OL i Milano i 2026.

– Jeg er er endnu mere motiveret nu til at det skal lykkedes i 2026. Jeg er allerede i gang med planlægningen, fortæller den tidligere OL-deltager.

Edelman, som bor i USA, begyndte med at dyrke skeleton i 2014. Blot fire år senere deltog han i OL for Israel, som den første nogensinde i skeleton. Han endte på en 28. plass. Efter OL i Pyeongchang i 2018 satte han sig som mål at kvalificere et israelsk bobhold til OL for første gang. Det mål var han 0,2 sekunder fra at nå.

Holdet har selv stået for at finansiere OL-drømmen. Edelman tror en OL-plads havde været lettere at opnå hvis de havde fået økonomisk hjælp. Fordi de skulle financierer alt selv var deres udstyr dårligere end deres konkurrenters. Selvom de havde oddsene imod sig, endte de alligevel blot én plads fra OL kvalificering.

– Vi kæmpede mod de bedste med ikke andet end vores viljestyrke, stolthed og hjerte. Vi manglede ressourcer, siger Edelman.

Den israelske OL delegation i Beijing bliver lille med blot 6 udøvere. Fire israelere vil konkurrere i forskellige skøjtesportsgrene, mens to israelere konkurrerer i alpint.

0,2 sekunder fra at kunne deltage i OL. (Foto: Privat)

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp