Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

MIFF har samlet flere historiske øjeblikke fra Miss Universe i Israel

Her ses flere deltagere i Miss Universe 2021 ved Det Døde Hav, 1. december. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)
Miss Universe blev for første gang vist fra Israel.

Selv Miss Universe konkurrencen blev til en politik varm kartoffel da den for første gang skulle afholdes i Israel. Miss Sydafrika blev udsat for voldsomt internationalt pres til at boykotte sin deltagelse i konkurrencen. Læs HER.

Trods det voldsomme pres, valgte Lalela Mswane at deltage. I eksklusivt interview til den israelske avis Jerusalem Post, udtalte Lalela blandt andet:

– Hvis jeg ikke var kommet til Israel for at konkurrere i Miss Universe-konkurrencen, tror jeg, jeg ville have fortrudt det resten af ​​mit liv. Min sjæl ville ikke have fået fred, hvis jeg ikke gjorde det her, fortæller Mswane som er jurastuderende, model og danser. Derudover er hun troende katolik og fortæller at hun blev meget rørt da hun besøgte Jerusalems gamle bydel sammen med de andre deltagere, især Den Hellige Gravs Kirke, hvor hun følte “ro og en følelse af fornyelse.” “Jeg har altid troet, at Sydafrika har de venligste mennesker på jorden, men det kunne være konkurrerende med Israel.” Læs HER.

Miss Sydafrika vandt 3. pladsen i Miss Universe konkurrencen i Eilat:

Irak var blandt de lande som boykottede konkurrencen i Israel – Irak anerkender ikke Israels ret til at eksistere. Tidligere Miss Irak, Sarah Idan har i flere år talt Israels sag – også i FN. I 2019 skrev MIFF om at Irak truede med at fratage Sarah hendes statsborgerskab fordi hun støtter Israel – læs HER. Sarah var også i Israel for at se konkurrencen og møde nogle af hendes mange israelske venner:

Miss Universe blev vist verden over natten til den 13. december fra Israels badeby nr. 1 Eilat ved Det Røde Hav.

– I dag er vi i det smukke land Israel. Landet har både en rig kultur og historie, sagde Steve Harvey, Miss Universe værten ved åbning af Live sendingen som blev vist for flere hundrede millioner seere i 172 lande.

Takket være Abrahamaftalerne underskrevet mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marocco i 2020, deltog Miss Bahrain og Miss Marocco også i konkurrencen i Eilat:

Konkurrencen blev afholdt om natten, dansk tid for at tilgodese seertal i Nord-, Central- og Sydamerika. Flere hundrede millioner seere så både de 90 konkurrenter på scenen og fik en smagsprøve af Israels unikke natur, historie og kultur. Derudover bød kendte israelske kunstnere på en smagsprøve af israelsk musik. Blandt andet blev Israel Eurovision vindersang fra 1979, Halleluja sunget på hebraisk, arabisk og engelsk som en hyldest til Israels multikulturelle, multietniske og multireligiøse samfund.

Årets Miss Universe blev Miss Indien, Harnaaz Sandhu, Miss paraguay, Nadia Ferreira vandt 2. pladsen og Miss Sydafrika vandt som tidligere nævnt 3. pladsen.

Miss Universe 2021 sagde blandt andet at et af hendes bedste minder fra Israel var at svømme med delfiner i Eilat og tilføjede:

– Det er mange minder og det er et af mine favoritter. Israel er et smukt land og folk her er så varme. Det er det jeg elsker ved Israel.

Miss Danmark, Sara Langtved lagde mange billeder og klip op på Instagram og fortalte blandt andet at Jerusalem er en meget smuk by. Læs HER.

Under konkurrenternes besøg i Holocaust museet, Yad Vashem i Jerusalem, fortalte Miss Danmark at hun blev dybt rørt under besøget og at hun lærte nyt om Danmarks redning af de danske jøder under Anden Verdenskrig:

https://youtu.be/SB-wL9gtuKg

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem