Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Nægtede israelske deltagere indrejse – nu er VM aflyst

Den israelske squash-spiller Daniel Poleshchuk, her tilbage i 2012. (Foto: Moshe Shai/Flash90)
VM i Malaysia aflyst efter israelske udøvere blev nægtet indrejse.

Årets VM i squash i Malaysia blev aflyst efter værtslandet nægtede at lade de israelske udøvere komme ind i landet. VM skulle være foregået 7.-12. decmeber i landet hovedstad Kuala Lumpur, skriver Times of Israel.

– Det er vigtigt at alle lande som ønsker at konkurrere får lov til at deltage, siger præsident Zena Wooldridge i det internationale squashforbund (WSF).

WSF udtaler at de tror på «et åbent og inkluderende arrangement», og at de blev tvunget til at aflyse VM efter de israelske udøvere blev nægtet visum og indrejse til Malaysia.

– Det er rigtig ærgerligt at de blander idræt og politik sammen, sagde Aviv Bushinsky fra det israelske squashforbund.

Malaysia og Israel har ikke diplomatiske forbindelser og israelere har indrejseforbud til landet. I 2019 blev Malaysia frataget retten til at arrangere VM i svømning for paraudøvere efter de truede med at nægte israelere indrejse. Som en konsekvens blev mesterskabet rykket til Storbritanniens hovedstad, London.

– Et verdensmesterskab må være åbent for alle kvalificerede udøvere og lande, og de må kunne konkurrere trygt og være fri for diskriminering. Når en værtsnation ekskluderer udøvere fra et bestemt land af politiske årsager, har vi ikke andet valg end at finde et andet værtsland for mesterskabet, sagde Andrew Parson den gang fra den paralympiske komité.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem