Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelsk serie har vundet international Emmy-pris

Niv Sultan spiller en kvindelig undercover agent for Mossad i den iranske hovedstad Teheran. (Foto: Skærmdump)
Kun to gange tidligere har en israelsk serie vundet den prestigefyldte pris.

Den israelske TV-serie «Teheran» vandt natten til tirsdag den internationale Emmy-pris i kategorien bedste dramaserie, skriver Times of Israel.

Den israelske thriller produceret af Israels offentlige tv kanal KAN (svarende til DR), har fået internationalt publikum via strømmetjenesten Apple+.

– Teheran er ikke blot en spionserie, serien handler også om at forstå mennesket bag din fjende, siger producent Dana Eden i sin takketale i New York.

Serien handler om en Mossad-agent (spillet af Niv Sultan) som går undercover i Iran for at sabotere landets atomanlæg. Missionen går ikke helt som planlagt og agenten sidder fast i Iran, landet hun blev født i. Serien blev godt modtaget både i Israel og af internationale seere.

Eden sagde desuden i sin takketale videre at rollebesætningen og TV-seriens medarbejdere består af både israelere og iranere, og at de «havde meget til fælles».

– Det giver håb for fremtiden og jeg håber at vi en dag, iranere og israelere, kan gå sammen i Jerusalem og Teheran som venner – ikke som fjender, sagde hun.

Anden sæson af «Teheran» indspilles nu i Grækenlands hovedstad Athen. Den Oskar-nominerede skuespiller Glenn Close er med i den nye sæson. Kun to gange tidligere har en israelsk serie vundet den internationale Emmy-pris.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem