Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Over 200 berømtheder – blandt dem Helen Mirren har underskrevet protest mod boykot af filmfestival i Tel Aviv

Den internationalt anerkendte britiske skuespiller Helen Mirren er blandt de mere end 200 berømtheder som har underskrevet protest mod BDS forsøg på at boykotte filmfestival i Tel Aviv. (Foto: Gage Skidmore, flickr)
BDS-bevægelsen har kastet sig over kommende filmfestival i Tel Aviv. Over 200 skuespillere og berømtheder har underskrevet protest mod BDS.

Over 200 internationalt anerkendte skuespillere – blandt dem Helen Mirren, Mila Kunis, Billy Porter, Neil Patrick Harris, tidligere NSYNC-sanger Lance Bass, skuespilleren Jeremy Piven, KISS-forsanger Gene Simmons og skuespillerinden Emmanuelle Chriqui har underskrevet protest mod boykot af LGBTQ-filmfestival i Tel Aviv, skriver Jewish Telegraphic Agency (JTA).

Protesten kommer efter BDS-bevægelsen (Boykot, Divestment and Sanctions) mod Israel vil have boykottet Tel Aviv International LGBTQ+ Film Festival (TLVFest) grundlagt i 2006 og hvert år viser LGBTQ-film.

Protesten mod BDS forsøg på at boykotte filmfestivalen i Tel Aviv blev organiseret af Creative Community for Peace som er en organisation af professionelle fra underholdningsindustrien, der arbejder for at modvirke kulturel boykot af Israel.

– I Israel har film den unikke kraft at samle jøder, arabere og mennesker af alle racer, etniciteter og baggrunde i samarbejde under en fælles kærlighed til kunsten, og arbejde sammen mod det fælles mål at fortælle deres historier og bygge broer af medfølelse og forståelse, står der blandt andet i protestbrevet.

I maj i år opfordrede Aswat, en organisation med fokus på palæstinensiske feministiske spørgsmål, aktivister over hele verden til at boykotte “Israels pinkwashing-begivenheder”, inklusiv Pride-aktiviteter og filmfestivalen. “Pinkwashing” er et udtryk som bruges af pro-palæstinensiske aktivister i deres argumentere for at Israel bruger sin åbenhed over for LGBTQ-samfundet til at aflede kritik af Israel.

Filmfestivalen har de seneste år været mål for flere boykot forsøg. Flere deltagere boykottede festivalen i 2017, efter den sydafrikanske filminstruktør John Trengrove, hvis film skulle åbne festivalen trak sig i protest. I 2020 lovede over 100 LGBTQ-filmskabere ikke at indsende film eller deltage i festivalen efter opfordring fra BDS-aktivister.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem