Search
Illustrativt foto af filmproduktion. (Foto: Vancouver Film School)

Filmaftale mellem Israel og Emiraterne skal fremme sameksistens og tolerance

Filmaftalen skal blandt andet fremme internkulturelt samarbejde og skabe indhold som fremmer tolerance, uddannelse og dybere kulturel forståelse mellem den israelske og den emiratiske befolkning.

Abu Dhabi Film Commission og Israel Film Fund har indgået en aftale med særlig vægt på at fremme tolerance gennem film og tv- produktion, det skriver Israel 21c.

Aftalen blev allerede indgået 21. september – blot få dage efter Israel underskrev Abrahamaftalerne med Emiraterne og Bahrain 15. september. Filmaftalen skal blandt andet fremme etablering af fælles uddannelses- og udviklingsprogrammer for emiratiske og israelske filmskabere i partnerskab med Jerusalem Sam Spiegel Film & Television School.

– I henhold til den nye aftale vil filmkommissionerne skabe et interkulturelt samarbejde, skabe indhold med det mål at fremme tolerance, uddannelse og udvikle en dybere kulturel forståelse mellem det emiratiske og det israelske folk. Det nye partnerskab mellem Emiraterne og Israel vil være yderst gavnligt for vores spirende film- og tv branche i Emiraterne, ved at lade vores talentfulde film og tv-skabere udvide deres landskaber og udvikle færdigheder fra forskellig ekspertiser, sagde Abu Dhabi-filmkommissær Hans Fraikin.

Aftalen vil gøre det muligt for emiratiske filmskabere at være repræsenteret ved International Film Lab for første gang. En emiratisk instruktør vil blive inviteret til at deltage i juryen af ​​den årlige Film Lab konkurrence i 2021 .

Det blev også aftalt at initiativer, inklusiv bilaterale workshops for uddannelse og områder som manuskriptudvikling, og en regional filmfestival til fremvisning af emiratiske og israelske produktioner og co-produktioner.

Flere emiratiske studerende vil blive udvalgt til at studere i et af tre uddannelsesforløb hos Sam Spiegel.

– Filmens kunst er et universelt sprog, der kan bygge bro mellem kulturer og mennesker. Jeg tror ​​det er en vidunderlig mulighed for samarbejde, hvorigennem vi kan lære, skabe og komme tættere på vores naboer i Mellemøsten, sagde Israel Film Fund’s administrerende direktør Lisa Shiloach-Uzrad.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp