Det israelske ensamble Firqat Alnoor Orchestra har skabt begejstring i den arabiske verden med deres coverversion af emiratisk hit. (Foto: Firqat Alnoor Orchestra, skærmdump)

Multireligiøst israelsk orkester skaber begejstring i den arabiske verden

Firqat Alnoor Orchestra består af jødiske, muslimske, kristne og drusiske musikere. Deres instrumentale coverversion af emiratisk hit har skabt begejstring i den arabiske verden - flere tusind har delt videoklippet, også Emiraternes kulturminister.

Det multireligiøse, israelske orkester Firqat Alnoor Orchestra har begejstret den arabiske verden, efter de udgav instrumental version af emiratisk hit. Det skriver avisen Yediot Ahronot.

Firqat Alnoors musikalske leder, Ariel Cohen har produceret det instrumentale arrangement af sangen Aheibak skrevet af den emiratiske musiker Hussain al-Jassmi til ære for Abrahamaftalerne indgået 15. september mellem Israel, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain. Læs MIFF’s artikler om aftalerne her.

Se klippet her:

Den israelske kunstneriske leder Ronen Peled Hadad har lavet et videoklip til sangen, filmet med en drone henover skyskraberen Azrieli Tower i Tel Aviv.

I videoklippet ses Tel Aviv og orkesterets medlemmer som flager med israelske og emiratiske flag og frigiver hvide duer mod himlen som symbol på freden mellem landene.

Videoklippet har fået flere hundredetusind kommentarer på tværs af forskellige sociale medieplatforme og er blevet delt flere tusind gange på Twitter og i WhatsApp-grupper i Emiraterne og Bahrain.

Den emiratiske kultur- og ungdomsminister Noura Al Kaabi har også delt klippet på Twitter:

Firqat Alnoor Orchestra blev grundlagt i 2013 af Hana Ftaya, musikerne i orkestret er jøder, muslimer, kristne og drusere. Orkestret har til formål at fremme klassisk arabisk og orientalsk musik i israelsk kultur. Orkestret spiller musik fra Egypten, Syrien, Libanon, Irak, Algeriet, Tunesien, Marokko, Vestsahara og Mauretanien.

– Som et midlertidigt sprog, der er i stand til at forbinde folk, tro og religioner, ønsker orkestret at repræsentere staten Israel og klassisk orientalsk musik i Israel og på internationale scener i verden, siger Firqat Alnoor i erklæring.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp