Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Chelsea førte israelske og palæstinensiske fodboldspillere sammen

Israelske og palæstinensiske piger til fælles fodboldtræning. (Foto: Privat)
Forsøg på at skabe fred fra græsrodsniveau.

Desværre er det kun sjældent der kommer rapporter om vellykkede græsrodsprojekter mellem israelere og palæstinensere. Det er blevet meget vanskelligere at gennemføre den slags projekter efter den anden Intifada, og de, der arbejder med projekterne, ønsker ofte ikke opmærksomhed. Fra de palæstinensiske myndigheders side ses samarbejde som “normalisering med Israel”, noget PA ser meget negativt på. Derfor ønsker de ved nogle projekter at gå under radaren.

Søndag d. 18 august lykkedes det Chelseas kvindehold, det israelske fodboldforbund og Perez Center for Peace & Innovation at samle unge israelske og palæstinensiske piger til fælles træning i Shefayim, en israelsk by mellem Tel Aviv og Netanya. Chelsea-træner Emma Hayes og spillerne Anita Asante og Deanna Cooper deltog i træningen, der fandt sted på hebraisk, arabisk og engelsk, skriver Jerusalem Post.

-Gennem fodbold i særdeleshed og sport generelt, ser de, at de kan arbejde sammen på trods af alle udfordringer og barrierer, og forstår, at de har et fælles mål, siger Tami Hay Sagiv, uddannelsesdirektør i Perez-centeret

Vi håber antallet af lignende programmer vil stige mest muligt. Vi prøver at skabe fred nedefra og op, siger Sagiv.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem