Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Spændingsfilm om Mossads redningsaktion af etiopiske jøder kommer på Netflix

To Mossad-agenter sammen med etiopiske flygtninge. (Foto: Skærmdump fra Youtube)
Den israelske efterretningstjenestes spektakulære indsats for at redde etiopiske jødiske flygtninge er blevet til en film.

Mellem 1981 og 1984 blev tusindvis af etiopiske jøder, som var flygtet fra hungersnød og krig i deres hjemland, i hemmelighed transporteret fra Sudan til Israel af israelske militærbåde og transportfly. Redningsaktionen fik navnet “Operation Brothers”, og blev ledet af den israelske efterretningstjeneste Mossad.

Mossad lejede et forladt feriested ved Det Røde Hav i det krigshærede Sudan. Under dække af ​​at være et feriested for dykkerinteresserede turister, blev jøderne transporteret til Israel. I de første to år fandt transporten sted ad søvejen med både, men efter det blev for risikabelt, blev en gammel og forladt lufthavn – bygget af briterne under Anden Verdenskrig – brugt til at transportere dem med fly til Israel.

Du kan læse mere om Operation Brothers her.

The Read Sea Diving Resort har præmiere på streamingtjenesten Netflix d. 31 juli. Den er baseret på bogen “Mossad Exodus“, skrevet af israeleren Gad Shimron, bogen og filmen handler om den utrolige redningsoperation.

The Read Sea Diving Resort er instrueret af israeleren Gideon Raff. Han har også skabt og instrueret dramaserien Hatufim (Prisoners of War), som blev vist på norske NRK med titlen Hjemkomsten.

Flere verdenskendte skuespillere medvirker i filmen, heriblandt Chris Evans og Ben Kingsley.

Du kan se filmtraileren her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem