Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Efter diskriminering af israelere fratages Malaysia værtskabet for paralympisk mesterskab i svømning

Præsident for Den internationale paralympiske komité, Andrew Parson, tillader ikke diskriminering af israelske udøvere.
Præsident for Den internationale paralympiske komité, Andrew Parson, tillader ikke diskriminering af israelske udøvere.
Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) søger et nyt vært.

Søndag den 27. januar besluttede Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) at annullere VM i svømning for handicappede i Kuching, Malaysia. Årsagen er, at Malaysia ikke ville give israelske atleter visum til at komme ind i landet [miff.no].

– Beslutningen blev truffet af bestyrelsen for IPC på et møde i London, UK, efter at Malaysia ikke havde givet de nødvendige garantier for at israelske paralympiske svømmere kunne deltage, sikkert og uden diskrimination i mesterskabet, skriver det paralympiske udvalg i en pressemeddelelse.

Da Malaysia blev tildelt værtskabet for mesterskabet sidste år, havde de lovet at alle kvalificerede deltagere fra alle lande kunne deltage. Senere har landet fået en ny regering og ny politisk ledelse. De ville ikke holde løfterne fra deres forgængere og advarede om, at israelske svømmere ikke ville få lov til at deltage.

– Et verdensmesterskab skal være åbent for alle kvalificerede udøvere og nationer, som skal kunne konkurrere sikkert og frit for diskrimination. Når et værtsland udelukker udøvere fra en bestemt nation på grund af politiske grunde, har vi intet andet end at søge en ny vært til mesterskabet, siger Andrew Parson, præsident for IPC, i pressemeddelelsen.


”Det var en klog og rigtig beslutning. Nu håber vi alle at IPC finder en værtsnation og -by, der kan rumme alle.”

John Petersson, Formand, Parasport Danmark (email-udveksling med MIFF-DK)


Omkring 600 svømmere fra 60 nationer forventes at deltage. IPC arbejder nu på at finde et nyt land til vært for mesterskabet, som er planlagt til at blive afholdt 29. juli til 4. august. Mesterskabet tjener også som kvalifikation til de paralympiske lege i Tokyo i 2020.

Kilde og noter
Oversat fra “Malaysia mister svømme-VM etter varslet diskriminering av israelere“. Miff.no 2019-01-27
Dette er i øvrigt måske første gang en stor international sports-konkurrence organisation har straffet et land for diskriminering mod Israel.
Anbefalet supplerende læsning: “Tænketank har travlt med at bekæmpe diskrimination af jøder” af Anders Hjorth Vindum, Ordet og Israel, 2019_01_22. I artiklen introduceres den i USA baserede tænketanke Lawfare Project. I et interview med Jerusalem Post fortæller tænketankens leder, Brooke Goldstein, at man har haft et travlt 2018 med mange sager – også med positive udfald. Hun nævner tre eksempler på Lawfare Projects kamp for retfærdighed for jøder. 1. Ingen skakturnering i Saudi-Arabien. 2. Færre ruter for Kuwait Airways. 3. Sag mod universitet i San Francisco.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem