Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Det iranske regimes hadefulde racisme stilles åbent til skue i international skakturnering i Sverige

Den iranske skakspiller Aryan Gholami på turneringen i Sverige (Foto: Lars OA Hedlund, via Nordic Chess School)
Den iranske skakspiller Aryan Gholami på turneringen i Sverige (Foto: Lars OA Hedlund, via Nordic Chess School)
Ung skakstjerne fra Iran nægtede at spille mod israeler.

Aryan Gholami (17) er en dygtig iransk skakspiller. I Nytårs Weekenden deltog han på Rilton Cup, i en større skak turnering i Stockholm.

I 7. runde af lyn skak’en, torsdag den 3. januar, skulle Gholami møde israeleren Ariel Ehrenberg, men han valgte ikke at stille op til spillet.

– Skulle jeg have spillet mod en spiller fra Israel ville det have fået store konsekvenser for mig, siger Aryan Gholmai til skack.se. Irans skak forbund straffer spillere som sætter sig til bords for at spille med israelere, skriver skaknet på stedet.

Skulle jeg have spillet mod en spiller fra Israel ville det have fået store konsekvenser for mig. Irans skak forbund straffer spillere som sætter sig til bords for at spille med israelere.

Ingvar Gundersen, leder i Nordic Chess School, mener Gholami bør udelukkes fra skak i mindst et år efter boykotten. Han var selv til stede ved turneringen og reagerer kraftig på, at den svenske turnerings ledelse tillod at Gholami trak sig fra spillet.

– Denne holdning står ikke i forhold til en god sports ånd og bør ikke være acceptabel i internationale skakturneringer, skriver Gundersen på Facebook-siden til Nordic Chess School.

Havde Gholami stillet op til kamp mod Ehrenberg og vundet, kunne han havde opnået 1 ekstra point og vundet turneringen, ifølge en iransk Twitter-kommentar. Nu måtte han nøjes med en andenplads.

– Den islamske republiks anti-israelske politik i de sidste 40 år har ført til nederlag og tab for iranerne, mens den har styrket terror gruppe som Hamas, skriver en eksil-iraner i USA.

Den islamske republiks anti-israelske politik i de sidste 40 år har ført til nederlag og tab for iranerne, mens den har styrket terror gruppe som Hamas.

Oprindelig artikel:
Det iranske regimets hatefulle rasisme på åpen utstilling i svensk sjakkturnering, den 8. januar 2019. På dansk ved Inger Irene Hansen. Besøg artiklen for at se andre artikler fra MIFF.NO om diskrimination mod israelske skakspiller … og om den modige norske verdensmester, Magnus Carlsen, som sætter sig mod diskriminationen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem