Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Dansk-israelsk ur specialist fik Jaffas historiske klokketårn til at ringe 2022 ind

I over hundrede år har klokketårnet i Jaffa været byens varetegn. For nogle måneder siden stoppede uret med at gå. Takket være dansk-israelsk ur specialist, Susanne Kaufmann, nåede det historiske ur at ringe 2022 ind. (Foto: Avishai Tejcher צילום:ד"ר אבישי טייכר, Wikimedia Commons)
Klokketårnet i Jaffa har været byens varetegn i over hundrede år. Efter uret i flere måneder stod stille, formåede dansk-israelske Susanne Kaufmann at få det til at ringe 2022 ind.

Det berømte klokketårn i Jaffa tikker igen efter en funktionsfejl havde medført at uret ikke gik i flere måneder.

Jaffas klokketårn har i mere end hundrede år været byens varetegn, men desværre stoppede uret som nævnt med at gå for flere måneder siden. Flere urmagere som tidligere havde repareret klokketårnet, forsøgte forgæves at reparere det, skriver Israel Hayom.

Dansk-israelske Susanne Kaufmann som er ur specialist ventede på, at modtage særlige reservedele til klokketårnet fra udlandet. Herefter klatrede Susanne op i det over 27 meter høje klokketårn og nåede at få det til at ringe 2022 ind.

Kaufmann som oprindeligt er fra Danmark, fortalte i24NEWS om projektet og hvordan hun formåede at klatre op til toppen af klokketårnet:

“Jeg kom op i klokketårnet med lift. Jeg måtte også lære hvordan man hvordan man kommer op i liften og hvordan jeg skulle samle mig for ikke at falde ned. De tre måneders arbejde var yderst interessante for mig.

“Jeg lærte rigtig meget undervejs – både om Tel Avivs historie og klokketårnet. Det var en meget spændende opgave og jeg vil gerne takke alle dem jeg arbejdede med,” siger Kaufmann.

Da klokketårnet står tæt på stranden langs Tel Aviv, krævede reparationsarbejdet at der blev bestilt særlige vandtætte dele til uret fra Italien.

Susanne fortalte også om det unikke sammenhold mellem de forskellige sektorer som samarbejdede om at få uret til at gå igen:

“Det var virkelig fantastisk at se alle arbejde sammen. Alle ville have uret til at virke.” slutter Susanne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem